1. juni ble det innført lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 24.00, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Velkommen til åpen dag på Store Ree 21. juni

Lesetid: ca 4 min

I forbindelse med årets sommermelk-kampanje inviterer Geno, i samarbeid med TINE og MSD Animal Health, melkeprodusenter til åpen dag på Geno sin avlsstasjon på Store Ree i Stange.

To okser i fanghekken i fjøset på Stor Ree som ser mot kamera. En annen okse i bakgrunnen som spiser.
Oksene i nyfjøset på Store Ree er klare for å vise seg frem for interesserte bønder på åpen dag 21. juni. Foto: Turi Nordengen.

Det blir fagprogram med høyaktuelle tema, visning av okser i det nye oksefjøset, stands og enkel matservering. Seminmuseet vil også være åpent denne dagen. 

Sett av dagen!

Tidspunktet er 21. juni, kl. 11.00-16.00.
Sted: Geno Store Ree, Ekebergvegen 54, 2335 Stange

Fagforedrag i hovedbygningen

I hovedbygningen på gården blir det fagforedrag med engasjerte foredragsholdere. Her er programmet:

Tidspunkt Stue, 1. etg Blåsalen, 2. etg Festsalen, 2. etg
Kl. 12.00-12.20 Nyhet: Fra i høst kan du kjøpe et øremerke for kalv som kombinerer offisiell, elektronisk merking med uttak av GS-prøve. v/Ståle Berre, MSD Animal Health og Eva Husaas, Geno TINE Mastittlaboratoriet i Molde -Analyserer melk, blod og grovfôr; hvilken nytte har vi av det? v/Marit Smistad, TINE rådgiving Økt produktivitet og mer frihet med SenseHub aktivitetsmåler. v/Jorid Lybæk, MSD Animal Health
Kl. 13.00-13.20 Nyhet: Fra i høst kan du kjøpe et øremerke for kalv som kombinerer offisiell, elektronisk merking med uttak av GS-prøve. v/Ståle Berre, MSD Animal Health og Eva Husaas, Geno TINE Mastittlaboratoriet i Molde -Analyserer melk, blod og grovfôr; hvilken nytte har vi av det? v/Marit Smistad, TINE rådgiving Økt produktivitet og mer frihet med SenseHub aktivitetsmåler. v/Jorid Lybæk, MSD Animal Health
Kl. 14.00-14.20 Nytt fra SpermVital. v/Marja Mikkola Penger å tjene med målretta avl og tett produksjonsoppfølging. v/Gro Knutsen, TINE Stor avlsmessig framgang=Penger i pungen. v/Anne Guro Larsgard, Geno
Kl. 15.00-15.20 NRF ute i verden. v/Knut Ingolf Dragset, Geno Global Penger å tjene med målretta avl og tett produksjonsoppfølging. v/Gro Knutsen, TINE Stor avlsmessig framgang=Penger i pungen. v/Anne Guro Larsgard, Geno
Hovedbygningen på Store Ree_foto_Ingunn Nævdal.jpg
I hovedbygningen på Store Ree blir det fagforedrag fra TINE, MSD Animal Health og Geno. Foto: Ingunn Nævdal.

Visning av okser i nyfjøset

Vi gjentar suksessen fra åpningsdagen for det nye oksefjøset i januar. Da var det stor interesse for å komme inn i visningsrommet, se okser og høre Hans Storlien fortelle om dem. Dette blir det også mulighet til på åpen dag.

Har du levert en okse som står på Store Ree og kommer på åpen dag? Da kan du ta kontakt på forhånd og høre om vi kan vise frem oksen.

Store Ree_Geno_okser.jpg
På åpningsdagen av det nye oksefjøset på Store Ree ble okser presentert i visningsrommet. Det blir det også på åpen dag i juni. Foto: Ingunn Nævdal.
Tidspunkt for visning i oksefjøset
Kl. 11.30
Kl. 12.00
Kl. 12.30
Kl. 13.00
Kl. 13.30
Kl. 14.00
Kl. 14.30
Kl. 15.00
Kl. 15.30

 

Meld fra om grupper

Hvis dere tenker å planlegge en produsentlagstur eller kommer i samlet tropp i andre grupper, så ønsker vi gjerne et hint om hvor mange dere ca blir, slik at vi kan ha en viss oversikt over antall. Send en e-post til .

Mat og prat på tunet

Vi håper på opplett og fint vær slik at at det blir fint å oppholde seg ute på tunet. Regn er imidlertid ingen hindring. I gamlefjøset er det god plass til å besøke stands og sette seg ned for en matbit.

Velkommen til en nyttig og trivelig sommerdag med fag, okser, mat og god prat!

Store Ree_flyfoto_16.9.jpg
Hovedhuset, tunet og gamlefjøset på Store Ree. Foto: Bård Bratlie Skyphoto.