Metangassmåler installert hos Øya videregående

Lesetid: ca 0 min

Øya Videregående Skole på Kvål i Trøndelag fikk denne uka installert metangassmåler nr. 14 av de totalt 17 som skal utplasseres i Norge.

Bilde foran en ferdig montert metangassmåler i fjøset. Fra venstre; driftsleder storfe og lærer Håvard Lien, driftsleder og HMS-leder Arne Haukås, og Geno sin prosjektleder Sverre Lang-Ree.
Foran en ferdig montert metangassmåler i fjøset. Fra venstre; driftsleder storfe og lærer Håvard Lien, driftsleder og HMS-leder Arne Haukås, og Geno sin prosjektleder Sverre Lang-Ree. Foto: Harald Kleiva

Dette blir en interessant og positiv samarbeidspartner som skal være med å bidra i GreenFeed-prosjektet.

Både lærere og elever var med fra første stund, under sammensetting av metangassmåleren i verkstedet. De var veldig interesserte i hvordan kyrne i fjøset deres nå skal bidra med innsamling av data, til nytte for avlsarbeidet til Geno.

De fikk også forklaring på hvordan metangassmåleren skal bidra til at Geno skal bli enda bedre på å avle fram en klimasmart populasjon, med lavere energitap og lavere utslipp av klimagasser.

54-greenfeedøya-elever-550.jpg

Sverre Lang-Ree Forklarer en gruppe elever hvordan måleren fungerer. Foto: Harald Kleiva

54-greenfeedøya-kontor-550.jpg

Sverre Lang-Ree gir driftsansvarlig på storfe, Håvard Lien, en innføring i hvordan målinger og kalibreringer fortoner seg på PC. Foto: Harald Kleiva

 

Les mer om prosjektet her