Genopodden: Avlsstrategi for markedstilpasning

Lesetid: ca 1 min

I dagens episode snakker vi om hvordan man kan drive en markedstilpasset besetning med avl, sammen med Hilde Tveiten og Lars Byberg Timpelen.

Bilde av Rasmus Lang-Ree, Hilde Tveiten, Lars Byberg Timpelen og Oda Christensen i studio
Bilde fra studio. F.v.: Rasmus Lang-Ree, Hilde Tveiten, Lars Byberg Timpelen og Oda Christensen.

Denne gangen har Genopodden flyttet seg fra Hamar til Stavanger. Sammen med våre gjester, avlsrådgiver Hilde Tveiten og melkeprodusent Lars Byberg Timpelen, tar vi en prat om hvordan drive en markedstilpasset besetning med avl.

Behov for mer melk og kjøtt om sommeren

For å levere på samme nivå igjennom hele året har industrien har bruk for mer melk og kjøtt i sommerperioden, og tilpasning til priskurven betyr mye. Ved bruk av kjønnsseparert sæd gir det muligheter til for redusert kvigeoppdrett, med høyere kvalitet. Hilde og Lars gir sine betrakninger på avlsarbeid med søkelys på bruk av REDX og utviklingen videre i næringen.

I tillegg har vår utegående reporter, Turi Nordengen, tatt turen til Petter Siqveland på Vigrestad i Hå kommune på Jæren. Sammen med sin avlsrådgiver Torger Nærland, har han startet opp arbeidet med bruk av kjønnsseparert sæd i besetningen. Han forteller oss hva som er bakgrunnen for beslutningen og hvilke fordeler han og avlsrådgiveren ser med bruk av REDX på de beste dyrene.

Hør episoden her:

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere. 

Ny episode publiseres den første onsdagen hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Hver episode av Genopodden legges også ut på denne siden

Rabatt på REDX

Fra 19. april til og med 11. september er det 70 kr rabatt på REDX (kjønnsseparert NRF-sæd)!

 Tillegget for REDX som vanligvis koster 250 kr koster nå 180 kr.

Bestillinger som blir gjort i nettbutikk etter 1.april med utlevering etter 19.april får også kampanjerabatten. Alle bestillinger gjort fram til og med 11.september med utlevering i etterkant av dette får også kamapanjerabatt.