Vi har satt sammen et spennende og praktisk nyttig fagprogram og har engasjerte forelesere som ser fram til å bidra! Kurset ble også holdt i november 2022 i Larvik.
Nyttige tips og faglig krydder
Det begynner med kuas urinstinkt og dagens brunstteknologi, og avslutter med praktiske fødselshjelpsteknikker. Vi setter fokus på ulike sider av fruktbarhetsarbeidet, både på besetningsnivå og i avlsorganisasjonen. Her kan du få med deg både nyttige tips og faglig krydder!
Sammen med fagstoff, serverer vi god lunsj og pausesnacks, mulighet for å treffe andre storfeentusiaster og gangavstand til severdigheter og restauranter i Trondheim sentrum.
Konferansehotellet ligger praktisk til med enkel korrespondanse til flyplass, buss og jernbane.
Tid og sted
Tidspunkt: 24. oktober kl 10:00 – 25. oktober kl 14:30
Kurshotell: Quality Hotel Prinsen, Trondheim
Overnatting: Quality Hotel Prinsen og Quality Hotel Augustin, Trondheim
Program
Torsdag 24. oktober
- Urinstinkt og moderne teknologi, v/Anne Hege Hunskaar Tajet
- Å lykkes med inseminering. Dette påvirker resultatet! v/Rannveig Farestveit
- Management. Systematisk fruktbarhetsstyring v/Anne Hege Hunskaar Tajet
- Fra GS til sædstrå. Avlsarbeidet i bilder!
- Embryo som avlstiltak. Hvordan og hvorfor, v/Håvard Tajet
- Sammen skal vi utvikle verdens beste mjølkeku, v/Håvard Tajet
Fredag 25. oktober
- Avlsstrategi og avlstiltak i egen besetning, v/Hanna Storlien
- Rett ku til ditt driftsopplegg ved bevisst avlsarbeid, v/Gro Knutsen
- Fødselshjelp - praktiske teknikker, v/Anne Hege Hunskaar Tajet
- Den nyfødte kalven, v/Rannveig Farestveit
- Oppsummering og evaluering med Kahoot og premier
Pris
Pris: Kr. 5000,- per deltaker.
Prisen dekker fagkurset og dagpakke på hotellet som inkluderer lunsj og sunn og søt pausemat begge dager.
Middag og overnatting kommer i tillegg og betales direkte til hotellet.
Påmelding
Påmeldingsfrist ved overnatting på hotellet: 22. august 2024
Påmeldingsfrist uten reservasjon av hotellrom: 15. oktober 2024
Tilbakemeldingene fra deltagerne på forrige kurs var at vi traff godt med innhold og presentasjonsform, forteller kursleder Anne Hege Hunskaar Tajet.
Reddet kalv ved bruk av ny kunnskap fra kurset
Julie Gjerdingen deltok på fagkurset sist og kunne like etterpå stolt melde på Facebook at hun hadde reddet en kalv ved bruk av ny kunnskap fra kurset. Responsen var stor; 1300 likes og 90 kommentarer.
Noen av kommentarene:
- Ja, kurset var supernyttig, fikk ny giv etter kurset
- Det var kjempebra kurs. Godt jobba!
- Så flott! Eg var også på kurset med Geno. Det var kjempebra.