1. juni ble det innført lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 24.00, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Inseminering med endoskopteknikk - kurs i november!

Lesetid: ca 1 min

Inseminering med endoskopteknikk er vesentlig raskere å lære enn manuell teknikk. Geno har testet ut ulike insemineringsendoskop og kan nå tilby kurs i denne teknikken for eierinseminører 18. - 20. november 2024.

Insemineringsendoskop som holdes bak juret på en ku.
Endoskoputstyret Cow Scope er greit å bruke både på kyr og kviger og enkelt å gjøre reint. Foto: Anne Hege Hunskaar Tajet.

Inseminering med endoskopteknikk er vesentlig raskere å lære enn manuell teknikk. Med denne metoden elimineres vanskeligheten med å finne åpningen i livmorhalsen ved at en kan se hva en gjør.

- Endoskopteknikk kan være et godt og spennende alternativ for eierinseminører, uttrykker veterinær og kursansvarlig Anne Hege Hunskaar Tajet.

Testet utstyr og gjort avtale med leverandør

Geno har testet ut ulike insemineringsendoskop, og Cow Scope er greit å bruke både på kyr og kviger og enkelt å gjøre reint. Vi har gjort en avtale med Akselsens Agenturer AS om å levere dette utstyret til de som ønsker å ta kurs i inseminering med endoskopteknikk hos Geno, og vi tror dette kan være et godt og spennende alternativ for eierinseminører.

Høres dette interessant ut, kan du se en demonstrasjonsvideo her:

Bestille utstyr

Utstyr er tilgjengelig i bonden.shop for kursdeltakere:

https://www.bonden.shop/inseminering/cowscope-video-endoscope

https://www.bonden.shop/inseminering/tilleggspakke-cowscope

Kurs på Rudshøgda i november 2024

Geno holder kurs i inseminering med endoskopteknikk 18.-20. november 2024 på Rudshøgda.