Vinneren av årets digitale ku-utstilling

Lesetid: ca 1 min

Det er selveste julaften og siste luke i årets julekalender. Da har vi den glede av å presentere kua 188 som er "best i show" i den digitale ku-utstillingen. Gratulerer til oppdretter Timpelen Ku!

NRF-ku som er oppstilt på beite og med trær og jorde i bakgrunnen.
Vinnerkua 188 fotografert våren 2022. Foto: Els Korsten.

Kua en ei NRF-ku som har fått to kalver og stilte dermed i klasse 2. Dommerne har gitt henne 9 poeng for kropp og bein og 4,5 poeng for jur. Dermed fikk hun høyeste poengsum av alle innsendte kandidater.

Dommerne har følgende beskrivelse av kua: Svært djup ku med god overlinje, velforma kryss og solide bein. Velforma jur med svært godt framfeste og svært god speneplassering.

Far til kua er 11944 Godtland og morfar er 24001 Donato.

11944 Godtland 02.jpg
Vinnerkua fotografert på Jæren hos Timpelen Ku våren 2022. Foto: Els Korsten.

Kua ble fotografert av Els Korsten våren 2022. Els Korsten er en professionell kufotograf fra Nederland. Geno har derfor noen fine bilder av kua hos Timpelen Ku. Dommerne har imidlertid ikke sett på disse bildene i vurderingen i den digitale ku-utstillingen. Alle kandidatene er vurdert på lik linje kun på grunnlag av oppdretternes egne innsendte bilder.

24. desember.jpg
Bilde av kua 188 i fjøset hos oppdretter Timpelen Ku. Dette er ett av de innsendte bildene som dommerne har lagt til grunn for sine vurderinger.

Vi gratulerer igjen til Timpelen Ku som er oppdretter av den digitale ku-utstillingens fineste ku!

Vi ønsker også å takke alle som deltok i ku-utstillingen med å sende inn sine kandidater. 

Tusen takk og god jul!

Her finner du samtlige resultater i digital ku-utstilling 2023