Sporer i mjølka er en av de største truslene mot kvaliteten på meieriprodukter, men hva betyr det egentlig når det er registrert sporer? Du har som mjølkeprodusent gjort alt riktig, Og allikevel har det kommet sporer i mjølka. Hva kan du som produsent gjøre nå?
Viktig tema
I denne episoden av Storfepodden setter vi søkelyset på et viktig og praktisk tema: Sporer i mjølka, og hvordan grovfôrhygiene, fôringshygiene og mjølkingshygiene henger tett sammen med risikoen for både aerobe og anaerobe sporer.
Få gode råd
Med oss i studio har John og Oda fått med seg Karin Repstad Spanne fra TINE Rådgivning, som forklarer hvordan du kan kartlegge og forbedre hygiene i alle ledd. Sammen med Karin sitter Ingve Skretting, melkeprodusent fra Varhaug, som deler sine egne erfaringer og tiltak.
Forebygging
Vi snakker også om hvordan TINE tester for begge typer sporer, og hvorfor det er viktig å være føre var, før sporene havner i tanken.
Dette er Storfepod-episoden for deg som vil levere trygg og stabil mjølk, og som vil forstå mer av hvorfor hygiene i hele produksjonen er avgjørende.
Hør episoden her: