Nytt format på prøverør for GS-analyse

I høst ble det gjort en endring på størrelsen på prøverør for GS-analyse. Det gjorde at det ved utsendelse av genotypingsutstyr også ble sendt en ny plastinnsats til tangen for å ta ut GS-prøver.

Nærbilde av spsialtangen som benyttes til uttak av øreprøve. Kyr i bakgrunnen.
Tang for uttak av GS-prøve med gammel plastinnsats. Den oransje delen skal byttes med den nye hvite plastinnsatsen. Foto: Eva Husaas.

Fargen på den nye plastinnsatsen er hvit (som erstatter oransje plastinnsats i tanga). Alle som har mottatt GS-prøveutstyr etter overgangen, skal også ha fått tilsendt hvit plastinnsats. Hvis du ikke har mottatt denne med prøveutstyret, ta kontakt med Biobank 

imagetfvb.png
Tang med den nye hvite plastinnsatsen.

Har du problemer med prøvetaking?

Vi har fått tilbakemelding om at enkelte har hatt problemer med prøvetaking etter overgang til nytt prøveutstyr for GS-testing, selv om de har byttet plastinnsats på tangen.  

Hvis du har problemer med å ta prøver, gi oss gjerne tilbakemelding med beskrivelse av problemet (gjerne også med bilde), så vi får en oversikt over hvor mange som har problemer med dette og hva som er galt. Dette kan sendes til Eva Husaas på e-post: .

Vi anbefaler at du bestiller en ny tang dersom du har problemer. Denne kan bestilles gratis i nettbutikken for utstyr (genoshop)

Genotyping av NRF-hunndyr