Genopodden: Verdien i data fra Kukontrollen

På Deichmanske Bibliotek i Bjørvika har Rasmus og Oda invitert Anne Cathrine Whist, direktør for produksjon, produktutvikling og forskning i TINE SA og Anne Guro Larsgard, som er avlsforsker i Geno til en prat om et viktig verktøy for norsk landbruk; Kukontrollen.

Gjester og programlederne står oppstilt med en byste og en gammel skuffeseksjon som bakgrunn.
Programledere og gjester i Genopoddens studio på Deichmanske Bibliotek. Fra venstre: Anne Guro Larsgard, Rasmus Lang-Ree, Anne Cathrine Whist og Oda Christensen.

Til sammen, har Anne Cathrine og Anne Guro, full oversikt over hvor stor verdien av Kukontrollen/datainnsamlingssystemet er for norsk mjølkeproduksjon.

Verdiene skapes gjennom:

  • Avlsmessig framgang på NRF
  • Forskningsresultater på mange ulike felt som kommer den norske bonden til gode
  • Grunnlag for dokumentasjon av produktkvalitet, helsestatus, produksjonsnivå mm
  • Grunnlag for rådgivning

Men hva betyr dette for deg som produsent? Og hva betyr det for for resten av verdikjeden? Hva ligger i dette gode samarbeidet? Og kan vi se inn i glasskula?

Hør episoden her:

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere. 

Ny episode publiseres hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Her finner du flere episoder av Genopodden

Hør episoden her