Fra 1. juni er det lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 24.00, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Genopodden: Verdien av NRF

I studio har vi denne gangen fått besøk av mjølkeprodusent Lars Egil Lauten og avlsforsker i Geno, Sigbjørn Eikje. Temaet er verdien av NRF. Hva betyr egentlig avlspoengene i kroner og øre?

Bilde av programledere og gjester som sitter i studioet i Eidsvoll.
Programlederne Rasmus Lang-Ree og Oda Christiansen har besøk av avlsforsker i Geno, Sigbjørn Eikje og mjølkeprodusent Lars Egil Lauten.

Hva er verdien av genetikken som vi jobber med i Geno, og avlsverdiene for egenskaper som helse, fruktbarhet og ytelse?

NRF-kua er et resultat av et kontinuerlig avlsarbeid med å avle fram ei ku som er best mulig tilpasset norske mjølkeprodusenters behov. Avlsframgangen hos NRF har aldri vært høyere enn den er nå. Hva betyr det i kroner og øre for deg som mjølkeprodusent?

Sigbjørn Eikje orienterer om beregningene som er gjort nå for å se på de økonomiske resultatene av avlsframgangen. Lars Egil Lauten forteller om avlsarbeidet fra sitt ståsted og hva dette betyr for hans besetning.

Hør episoden her:

Les om verdien av NRF

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere. 

Ny episode publiseres hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Her finner du flere episoder av Genopodden

Hør episoden