1. juni ble det innført lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 23.59, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Genopodden: Eksteriør i NRF-avlen

Lesetid: ca 1 min

I denne episoden handler det om eksteriør og Norsk Rødt Fe samt historien til vandreutstillinger og dyrskuer. Genopodden har samlet storfeprodusent Harald Børstad og Hans Storlien i Geno til en prat om hva som er viktig angående eksteriør hos NRF.

Bilde av programlederne og gjester i denne episoden av Genopodden
Genopodden har med seg Hans Storlien fra Geno og er hos storfeprodusent Harald Børstad i Vardal for å prate om eksteriør hos NRF. Fra venstre: Hans Storlien, Oda Christensen, Harald Børstad og Rasmus Lang-Ree.

Genopodden har tatt turen til andre siden av Mjøsa, og besøker Harald Børstad i Vardal. Harald og samboer Margunn Nummedal driver Alm gård, med både mjølkekyr og ammekyr. De har flere gjeve priser for det gode arbeidet. Vi har fått med oss Hans Storlien fra Geno, for en prat med både Harald og Hans om eksteriør, og hva de synes er viktig.

Husdyrutstillinger

I gode gamle dager var det mange husdyrutstillinger rundt omkring i Norges land. Slike utstillinger ble også kalt dyrskuer eller fesjå. Det er arrangementer som tar sikte på å fremme interessen for en rasjonell husdyravl og består i offentlig fremstilling av husdyr til bedømmelse av fagkyndige dommere. Bedømmelsen omfatter en klassifisering av dyrene etter eksteriør i individbedømmelse. I dag er det ikke veldig mange slike utstillinger eller skuer lengre. Dyrsku´n i Telemark er den som fortsatt består trygt siden 1866. Her har vår utegående reporter Turi Nordengen tatt en prat med årets vinner av både beste NRF-ku og årets Dyrsku-pris.

Geno skal også arrangere en digital ku-utstilling, så her er det bare å spisse ørene.

Les om eksteriøregenskapene hos NRF

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere. 

Ny episode publiseres hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Hør episoden