Spesialbestillinger som leveres på ruta 5.-9. januar 2026 har fremskyndet bestillingsfrist 14. desember 2025. På Min side ser du når sædruta er i ditt område de neste tre stopp.

13. Engrospris, lønnsomhet og framtida for melk og kjøtt

Engrosprisene for melk og kjøtt er klare for 2026 – men hva betyr de egentlig for bondens økonomi? I denne episoden av Storfepodden får du svar fra ekspertene som har full oversikt over markedet, og tips til hvordan du kan rigge drifta for framtida.

Selfie-bilde av programlederne og gjester.
Hør om hva engrosprisene har å si for bondens økonomi i denne episoden av Storfepodden. Fra venstre: John Fløttum, Johnny Ødegård, Ole Skulberg og Oda Christensen.

Det snakkes mye om økonomien i storfeproduksjonen for tida, både på melk og kjøtt. Prisene endrer seg, kostnadene løper, og mange spør seg: Hvordan skal vi rigge drifta for framtida? Nylig kom de nye engrosprisene for første del av 2026. Men hva betyr egentlig “engrospris”, og hvordan henger den sammen med det bonden faktisk får utbetalt?

(Oda lurer veldig på hva PGE står for)

I denne episoden av Storfepodden har John og Oda fått besøk av to karer som har full oversikt over markedet. Johnny Ødegård fra Norsk melkeråvare og Ole Skulberg fra Norsk egg- og kjøttråvare vet hva de snakker om.

Økonomien bak tallene

Praten rundt bordet har søkelys på engrosprisene for melk og kjøtt, og hva som påvirker lønnsomheten i norsk storfeproduksjon akkurat nå.

Hvordan utvikler markedet seg? Hvilke grep bør bøndene ta for å stå sterkere i årene som kommer? Og er det egentlig mulig å planlegge for framtida når marginene blir stadig strammere?

Dette er episoden for deg som vil forstå økonomien bak tallene, og hva som venter storfenæringa framover.

Hør episoden her: