Det snakkes mye om økonomien i storfeproduksjonen for tida, både på melk og kjøtt. Prisene endrer seg, kostnadene løper, og mange spør seg: Hvordan skal vi rigge drifta for framtida? Nylig kom de nye engrosprisene for første del av 2026. Men hva betyr egentlig “engrospris”, og hvordan henger den sammen med det bonden faktisk får utbetalt?
(Oda lurer veldig på hva PGE står for)
I denne episoden av Storfepodden har John og Oda fått besøk av to karer som har full oversikt over markedet. Johnny Ødegård fra Norsk melkeråvare og Ole Skulberg fra Norsk egg- og kjøttråvare vet hva de snakker om.
Økonomien bak tallene
Praten rundt bordet har søkelys på engrosprisene for melk og kjøtt, og hva som påvirker lønnsomheten i norsk storfeproduksjon akkurat nå.
Hvordan utvikler markedet seg? Hvilke grep bør bøndene ta for å stå sterkere i årene som kommer? Og er det egentlig mulig å planlegge for framtida når marginene blir stadig strammere?
Dette er episoden for deg som vil forstå økonomien bak tallene, og hva som venter storfenæringa framover.


