1. juni ble det innført lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 24.00, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

46. Avlsplanen som verktøy

Jeg vil lære meg hvordan jeg bedre kan bruke Geno avlsplan, slik at jeg kan bedre min besetning, sa produsent Anders Sæleset fra Nordheimsund, da han tok kontakt med Genopodden. Den gode oppfordringen ble tatt og i studio forteller avlsforskerne Anne Guro Larsgard og Hanna Retzius Storlien om mulighetene i Geno avlsplan.

Programlederne og gjester sitter rundt et bord med mikrofoner i studio.
I denne episoden får du høre om hvordan du kan utnytte mulighetene i Geno avlsplan. Fra venstre: Oda Christensen, Rasmus Lang-Ree, Anne Guro Larsgard og Hanna Retzius Storlien. Foto: Geno

Anders Sæleset er ikke alene om ønsket om å lære hvordan man bedre kan benytte avlsplanen for å sørge for de beste valgene for sin besetning. Genopodden tok derfor selvsagt den gode oppfordringen.

Hans Storlien fra Geno reiste til Nordheimsund og tok en prat med Anders Sæleset. I podcaststudioet på Hamar har Rasmus og Oda fått besøk av kollegaene Anne Guro Larsgard og Hanna Retzius Storlien. Anne Guro og Hanna er begge avlsforskere og har full kontroll på alle avlsplanens fordeler. 

Geno avlsplan er et webbasert verktøy for å lage avlsplan i melkekubesetninger. Verktøyet dekker behovet både til den som på en enkel måte vil lage sin egen standard avlsplan, og for den som i større grad vil påvirke valgene selv. Dette er en episode som bokstavelig talt er verdt å høre på.

Hør episoden her: