Fra 1. juni er det lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 24.00, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

30. Avlsmål for fremtiden

I årets første podcast-episode har vi fått avlssjefen i Geno på besøk i studioet. Håvard Tajet forklarer hva som er fokuset i avlsmålet for NRF framover. I tillegg får du høre produsent Jon Einar Hulleberg sine tanker.

Håvard Tajet er leder for forskning, utvikling og implementering i Geno og er i studio for å fortelle om hvilke egenskaper det legges størst vekt på i avlsmålet framover. F.v: Håvard Tajet, Oda Christensen og Rasmus Lang-Ree.

Hva er det som vektlegges mer, og hva vektlegges mindre? Er det slik at "kombikua" er historie? Dette er noe av det du får svar på i denne episoden av Genopodden. 

I hvilken retning skal vi gå?

Avlssjef Tajet forteller litt om hvilke krav produsentene har til avlsmålene, og hva er det resten av samfunnet ser på? Er det forskjell på hva produsentene her i Norge har behov for, og hvilke retninger det internasjonale markedet går?

Tanker om egenskaper i avlsmålet

I tillegg har Oda tatt en prat med produsent Jon Einar Hulleberg fra Nes på Hedemarken. Jon Einar deler sine tanker om hvilke egenskaper som er viktigst å legge vekt på i avlsmålet framover, og har noen spørsmål til Genos avlssjef.

Hør episoden her: