1. juni ble det innført lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 24.00, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

29. Økonomiske grep i urolige tider

I denne episoden av Genopodden har vi besøk av Helge Øksendal (TINE SA), Petter Sund (melkeprodusent), og Petters far, Lyder Sund (rådgiver Innovasjon Norge).

Bilde av genopoddens programledere og gjester i studio i Mosjøen.
I studioet i Mosjøen samlet vi Lyder Sund, Petter Sund, Helge Øksendal sammen med programlederne Oda Christensen og Rasmus Lang-Ree. Foto: Fred Endresen

Det er urolige tider med økonomiske utfordringer som vises tydelig i alt fra strømpris til kraftforprisen. Hvilke grep bør du ta for å sikre driften? Hva er det viktig å investere i for fremtiden?

Hvordan ser en økonomisk rådgiver fra TINE på melkeproduksjon videre? Hvordan ser en tidligere produsent, og nå rådgiver Innovasjon Norge på fremtiden? Og hva med den unge nye generasjonen? Hva satses det på, og hvilke råd tar de unge med seg inn i drifta?

Genopodden har denne gangen tatt turen til Mosjøen, hvor vi har noen gode samtaler med rådgiver Helge Øksendal i TINE SA, melkeprodusent Petter Sund, i tillegg til Petters far, Lyder Sund.

Sammen sitter de tre med gode refleksjoner om hvordan fremtiden ser ut for en mjølkeprodusent. Med deres blikk fra forskjellige kanter i næringen, er dette verdt å lytte til.

Hør episoden her: