Velkommen til Genopodden – Genos nye podcast

Lesetid: ca 1 min

Geno har fått sin egen podcast. Første episode handler om biologi, DNA og gener. Gjest i studio er Sigrid Bratlie, en av Norges fremste eksperter på genteknologi og CRISPR.

Bilde fra studio, f.v. Sigrid Bratlie, Rasmus Lang-Ree og Mari Bjørke.
I Studio, f.v. Sigrid Bratlie, Rasmus Lang-Ree og Mari Bjørke.

I den første episoden av Genopodden forteller Sigrid Bratlie at det genetisk er stor likhet mellom folk og dyr. Hun har tidligere jobbet i Bioteknologirådet og arbeider nå med både kreftforskning og ny teknologi for landbruket i forskningsprosjektet GENE-Innovate.

 

Hva er et gen og DNA egentlig? 

Hemmeligheten om kildekodene våre er det Sigrid Bratlie prøver å fortelle programlederne Rasmus Lang Ree og Mari Bjørke om i Genopodden.

" Det som er så bitte-bittesmått er så viktig for det som er stort. Vi er jo 99 prosent lik sjampansen, men bare en halv banan!"

 

 

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Mari Bjørke (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere.

 

Ny episode publiseres den første onsdagen hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

 

Hver episode legges også ut på denne siden

Om Sigrid Bratlie

Bilde av Sigrid Bratlie

Sigrid Bratlie er spesialrådgiver i Kreftforeningen og Norsk Landbrukssamvirke, og har tidligere jobbet i Bioteknologirådet. Hun tok sin doktorgrad på Radiumhospitalet.

Hun er også, sammen med Hallvard Kvale, aktuell med boken Fremtidsmennesket: Hva den bioteknologiske revolusjonen betyr for deg. Les mer om denne boken her.  Sigrid er intervjuet i Aftenposten om boken her.