Fra 1. juni er det lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 24.00, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Valg av årsmøteutsendinger 2020 gjennomført

Lesetid: ca 2 min

Fra 17.novemer til 2.desember var det igjen tid for å stemme over årsmøteutsendingene digitalt. Etter en litt kronglete start med tekniske problemer, ble valget vel gjennomført. Takk til alle som brukte Geno-stemmeretten sin!

Valgkomiteen kom med sin innstilling 15.september, og det ble åpnet opp for å komme med alternative forslag fram til 1.oktober. Grunnen til at dette må gjøres på forhånd av avstemmingen, er at det ikke er mulig å legge til dette underveis i en digital avstemming, siden valget foregår over to uker.

Oppstartsproblemer

Vi hadde, som sagt, dessverre tekniske problemer i oppstarten av valget. Systemet vi bruker var i en mellomfase mellom to versjoner, noe som skapte trøbbel for oss med på grunn av en teknisk feil hos dem. Vi oppdaget heldigvis feilen raskt, og fikk stoppet valget. Når leverandøren vår hadde hjulpet oss med en ny versjon av valget, oppstod igjen den samme feilen. Igjen fikk vi stoppet valget. Dette førte til at vi ikke fikk startet valget før 17.november.

Vi ønsker å understreke at alle stemmene som kom inn på de to første linkene som ble sendt ut, ble annullert, og alt ble startet på nytt ved siste link som ble sendt ut. Vi var også uheldige med noen av påminnelsene som var satt opp. At alle tre ble sendt samme dag i stedet for å bli spredt utover. Vi har hatt dialog med vår leverandør underveis som beklager dette på det sterkeste. Vi beklager også sterkt at det ble mye krøll til å begynne med.

God valgdeltakelse

Heldigvis var det mange som klikket seg inn for å stemme, og vi endte opp med en valgdeltakelse på 25%. Dette er en liten nedgang fra i fjor, da vi hadde valgdeltakelse på 28%. Vi har et forbedringspotensiale til neste år! Selve prosentandelen høres kanskje liten ut, men dette er god deltakelse sett opp mot andre digitale undersøkelser som vi kan sammenligne dette med.

Vi takker alle som brukte Geno-stemmeretten sin, og takker for mange konstruktive og gode tilbakemeldinger på gjennomføringen. Kommentarene tar valgkomiteen og administrasjonen med seg videre, for å kunne gjøre det enda bedre neste år. Årsmøtets møteleder har godkjent valget i henhold til vedtektene.

Vi gratulerer alle nye årsmøteutsendinger med vervet, og ønsker de velkommen i vervet fra 1.januar 2021.

Her er oversikten over valgte årsmøteutsendinger fra 2020 – 2022