Fra 1. juni er det lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 24.00, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Sterkt økende salg av REDX i Norge

Økt etterspørsel av REDX i Norge fører til midlertidig lavere tilgjengelighet. Vi tar grep - øker produksjonen og tilbyr okser med REDX til kampanjepris.

En rød og hvit NRF-okse som står i en binge på Store Ree. En annen okse skimtes i bakgrunnen.
Geno øker produksjonen av REDX for å møte den økte etterspørselen av kjønnsseparert sæd i Norge. Foto: Turi Nordengen.

Det er svært gledelig med økende salg av REDX i Norge. Resultatene etter inseminasjon er stabile og gode, og dette gjør at flere og flere lykkes godt i bruken av kjønnsseparert sæd.

Tar grep for å bedre tilgjengeligheten

Økende salg har også satt tilgjengeligheten i fokus. Vi er dessverre inne i en periode nå med noe lavere tilgjengelighet enn ønskelig. Årsaken til dette er at vi tok ned produksjonskapasiteten på REDX-lab for fem måneder siden da vi hadde lavere salg enn prognosert internasjonalt, og lagrene begynte å fylle seg godt av REDX-doser til dette markedet. Vi er nå i ferd med å øke kapasiteten igjen og vi håper raskt å være mer tilgjengelig på produkt i det norske markedet.  

Vi har også noen okser som har sviktet oss med for svak sædkvalitet slik at vi ikke har fått produsert godkjente REDX-doser av disse. Det gjelder 12326 NR Midtheim-P og 12331 NR Tjostheim-P.   

Fire kampanjeokser er nå tilgjengelig med redusert pris i nettbutikken (kr. 100,- i rabatt per dose).

Vi gjør flere tiltak for å bedre på den midlertidige situasjonen: 

  • Øker opp igjen produksjonen til fire dager per uke 
  • Vi importerer hannceller av Angus for å ta ned produksjonstrykket på lab 
  • Fire kampanjeokser (12202 NR Hasselberg-P, 12247 NR Furnes, 12249 NR Flatgaard-P og 12265 NR Smenes-P) tilgjengeliggjøres allerede med redusert pris på kr. 100,- per dose. Disse er alle fire supre okser som vil være gode erstattere.  

Vi beklager situasjonen vi er inne i akkurat nå, men håper tiltakene vi gjør vil være med å hjelpe på situasjonen raskt. Vi kommer tilbake med mer informasjon etter hvert som situasjonen endrer seg. 

Kampanjeoksene

Få kr. 100,- i rabatt per dose ved kjøp av REDX kjønnsseparert fra disse oksene.

12202 NR Hasselberg-P
12202_nr-hasselberg-p.jpg

12247 NR Furnes
12247_nr-furnes.jpg

12249 NR Flatgaard-P
12249_nr-flatgaard-p.jpg

12265 NR Smenes-P
12265-nr-smenes-p.jpg

Se full oversikt over okser med REDX i nettbutikken