Fra 1. juni er det lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 24.00, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Høsthilsen fra Styreleder i Geno

Lesetid: ca 4 min

Genos styreleder Vegard Smenes har kanskje ikke hatt tidenes beste sommervær på Averøy, men han kan skilte med Genos beste resultat på fruktbarhetsmål!

Bilde av Vegard Smenes
Styreleder Vegard Smenes. Foto: Turi Nordengen

Han har både gode tall, gode planer og gode ønsker i sin høsthilsen, som du kan lese her:

Etter en sommer med store variasjoner i både vær og slått, gledes det over tidenes fruktbarhetsresultater på kua vår! I Geno er vi klart rustet til høstsesongen, med både gode avlsmål, god leveringsdyktighet og ikke minst; flere møteplasser med dere alle. Min datter på 3 har skjønt det med å ønske seg noe. Jeg skal også gjøre det, og det er et ønske som kommer veldig mange til gode: ønske om flere GS-testere! Når vi er i dialog med samarbeidspartnere og konkurrenter i utlandet, er det tydelig at det er mange der ute som forstår hva slags gull vi sitter på med all data dere, som våre eiere, bidrar til. GS- tester og registreringer på deres dyr er veldig verdifullt i vårt avlsarbeid, og også på den måten veldig viktig for deg som produsent og eier av Geno.

Årets sommer er på hell. Noen har hatt sommer og andre kan ikke påberope seg det, slik som mange av de i vest og nord, med lave temperaturer og mye nedbør. Her på gården ble andreslåtten laber, med lavere avling enn normalt og svært vanskelige innhøstingsforhold. Og vi er enda ikke i havn. Vi får håpe på en bedre høst, og at dette blir en sommer vi kan skrive inn i historiebøkene heller enn den nye normalen.

Vi går etter hvert inn i en noe roligere tid for uteaktiviteter, da er det desto viktigere å forberede seg på høsten og det viktige arbeide som skal gjøres i fjøs og med dyr. Et uhyre viktig og virksomt tiltak for å lykkes med avl og avlsplanlegging i fjøset er GS testing, da får en god kontroll på oksevalg og du gjør en vesentlig forskjell for avlsplanen. Høsten er en fin tid å få tatt GS test på dyr som en ikke rakk å teste før beiteslipp, så gå inn på kukontrollen og bestill GS tester! Om du ikke har prøvd det før finnes mye god info på geno.no og ikke nøl med å spørre om råd og hjelp fra tillitsvalgte eller ansatte. GS testing er viktig for hele populasjonen.

Høsten er også høysesong for inseminasjoner. Vi ønsker å være din foretrukne leverandør av storfesæd, og vi skal selvsagt være leverings- og konkurransedyktig. Derfor trenger vi dine innspill om det er noe vi kan gjøre bedre! Ta kontakt med inseminerende personell, Geno eller tillitsvalgte for at vi sammen kan bygge laget og gi bonden muskler gjennom samvirket også framover.

En gledelig nyhet er de gode fruktbarhetsresultatene som tikker inn fra dere. Vi har tidenes fruktbarhetsresultater på kua vår! Ikke omløp for mai var på hele 80.2 for konvensjonell sæd, og REDX følger hakk i hel! Dette er med på å forsvare kostnadsveksten vi ser i avlsarbeidet. Samtidig utfordrer det økonomien til selskapet vårt ved at bonden trenger færre doser for å få kua drektig, den internasjonale satsingen og effektivisering av jobben som gjøres er viktig for økonomien framover. Jobben som blir lagt ned hos den norske bonden med registreringer, GS testing og innsending av dyr til Geno legger grunnlaget for at vi kan lykkes med samvirkeavlen! Innsatsen som blir lagt ned av våre ansatte i alle deler av Geno gir i tillegg oss og NRF resultater vi kan være stolte av. Tusen takk til NRF bonden og Geno ansatte for bidraget til å bringe NRF til nye høyder, og gratulerer med resultatene!

Vi er å finne på høstens større landbruksmesser eller dyrskuer, se etter oss i Geno og kom innom for en prat!

Styreleder i Geno

Vegard Smenes

Bestilling av genotyping av NRF-hunndyr

Bestilling av genotyping av NRF-hunndyr gjøres på medlem.tine.no under «Styring og planlegging/Avlsplanlegging/Bestille genotyping NRF»

Les mer om genotyping av NRF-hunndyr her