Genopodden: SpermVital, REDX og ny teknologi i fjøset

Lesetid: ca 1 min

Hva skal til for å lykkes å få kalv i kua? Veterinær Halldor Felde Berg i Geno og Nils Christian Steig i SpermVital gir råd og forteller om hormoner og kuas syklus. Bonde Ole Kristian Kildal i Løten deler fra egne erfaringer med oss.

Bilde fra studio, f.v.: Mari Bjørke, Nils Christian Steig, Halldor Felde Berg og Rasmus Lang-Ree.
Fra studio, f.v.: Mari Bjørke, Nils Christian Steig, Halldor Felde Berg og Rasmus Lang-Ree.

«Når du inseminerer, så er det akkurat som du går inn i en tunnel, gjennom et trangt smug som er børhalsen og så utvider det seg i livmora med røde, blanke slimhinner.» Slik skildrer Halldor Felde Berg hvordan det er å bevege seg inne i kua med et lite kamera, et endoskop.

Vi hører også bonde Ole Kristian Kildah, som sier han har blitt stor fan av SpermVital og planlegger nå bruk av REDX på alle NRF-kvigene sine.

Daglig leder i SpermVital AS Nils Christian Steig forteller at 90 prosent av kundene deres er internasjonale. SpermVital er en innovasjon finansiert og utviklet av norske bønders egen organisasjon. Det er jammen lov til å være litt stolt, og norske storfebønder er ivrige til å ta i bruk disse innovasjonene også. REDX, kjønnsseparert sæd av NRF, produseres av Geno med Intelligen-teknologien, som er det nyeste innen kjønnsseparering av oksespermier.

Følg med på brunsten, kjenn kua di, bruk brunstkalenderen og aktivitetsmåler, så er det større sjanse for å lykkes med alle sædtyper, enten det er vanlig sæd, kjønnsseparert REDX eller langtidsholdbar SpermVitalsæd eller embryo.

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Mari Bjørke (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere.

Ny episode publiseres den første onsdagen hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Hver episode legges også ut på denne siden

 

Kampanjepris på SpermVital-sæd

Fra 1.-31. januar 2021 har vi kampanje på SpermVital-sæd, med 50 kr rabatt på pristillegg per dose.