Genopodden: Økonomiske grep i urolige tider

Lesetid: ca 1 min

I dagens episode har vi besøk av Helge Øksendal (TINE SA), Petter Sund (melkeprodusent), og Petters far, Lyder Sund (rådgiver Innovasjon Norge).

Bilde av genopoddens programledere og gjester i studio i Mosjøen.
I studioet i Mosjøen samlet vi Lyder Sund, Petter Sund, Helge Øksendal sammen med programlederne Oda Christensen og Rasmus Lang-Ree. Foto: Fred Endresen

Det er urolige tider med økonomiske utfordringer som vises tydelig i alt fra strømpris til kraftforprisen. Hvilke grep bør du ta for å sikre driften? Hva er det viktig å investere i for fremtiden?

Hvordan ser en økonomisk rådgiver fra TINE på melkeproduksjon videre? Hvordan ser en tidligere produsent, og nå rådgiver Innovasjon Norge på fremtiden? Og hva med den unge nye generasjonen? Hva satses det på, og hvilke råd tar de unge med seg inn i drifta?

Genopodden har denne gangen tatt turen til Mosjøen, hvor vi har noen gode samtaler med rådgiver Helge Øksendal i TINE SA, melkeprodusent Petter Sund, i tillegg til Petters far, Lyder Sund.

Sammen sitter de tre med gode refleksjoner om hvordan fremtiden ser ut for en mjølkeprodusent. Med deres blikk fra forskjellige kanter i næringen, er dette verdt å lytte til.

Hør episoden her:

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere. 

Ny episode publiseres den første onsdagen hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Hver episode av Genopodden legges også ut på denne siden