1. juni ble det innført lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 23.59, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Genopodden: Kvinnelige melkeprodusenter

Lesetid: ca 1 min

Dagens episode er spesiallaget til kvinnedagen 8. mars. Vi har tatt en hyggelig prat om hvordan det er å være kvinnelig melkeprodusent, og om det er noen forskjell.

Bilde av Ingvild Haugom Amundgård, Oda Christensen, Anne Margrethe S. Stormo og Rasmus Lang-Ree i podcaststudioet.
Bilde fra studio, f.v: Ingvild Haugom Amundgård, Oda Christensen, Anne Margrethe S. Stormo og Rasmus Lang-Ree. Foto: Geno

I denne episoden har vi fått besøk av Anne Margrethe Solheim Stormo, som er nestleder i styret i Geno, og er veterinær, i tillegg driver hun gård sammen med mannen sin. Den andre gjesten i studio er Ingvild Haugom Amundgård, som har tatt over familiegården Nordre Sætrom på Dovre.

I landbruket generelt, og da også i norsk melkeproduksjon er fortsatt veldig mannsdominert, og vi snakker litt om hvorfor det er slik, hva som kan få flere kvinner til å bli melkebønder og hva det kan bety for hele næringa.

I tillegg tar vi en tur til Mysen, hvor vi snakker med søstrene Silje og Synne, som har tatt over familiegården og startet opp igjen melkeproduksjonen etter åtte år uten.

Hør episoden her:

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere.

Ny episode publiseres den første onsdagen hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Hver episode av Genopodden legges også ut på denne siden