1. juni ble det innført lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 24.00, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Genopodden: Kjøtt og kjøttkvalitet

Lesetid: ca 2 min

Rasmus og Oda har fått låne studio i Norturas nye kontorlokaler i Oslo sentrum for en appetittvekkende episode av Genopodden. Med seg har de kokken Birger Frimo og butikkslakteren Daniel Slakter for å diskutere forbrukertrender og hva som kjennetegner godt kjøtt.

Programledere og gjester sitter rundt bordet i studio med mikrofoner foran seg på bordet.
Genopoddens studio var denne gangen plassert i Nortura sine nye kontorlokaler i Oslo. Fra venstre: Birger Frimo, Oda Christensen, Rasmus Lang-Ree og Daniel Slakter.

Rasmus og Oda har fått låne plass til et studio i Nortura sine nye kontorlokaler i Oslo sentrum. Teamet for episoden er nemlig kjøtt og kjøttkvalitet. Hvordan ser en kokk og en slakter på nettopp denne råvaren? Hva slags holdning ser de hos forbrukerne? Er de bevisste på kvalitet og opprinnelse?

Kjøttentusiaster

Med seg i studio har Genopodden fått med seg to gjester som tenker, smaker og jobber med kjøtt det meste av tiden. Birger Frimo er kjedesjef i Nortura Proff. Birger har et brennende engasjement for gode matopplevelser, og er ikke overraskende utdannet kokk. Birger Frimo har vært i Nortura siden 2011, og har nå byttet kokkekniv med tastatur og jobber også med teamet sitt på produktutvikling.

Den andre gjesten er Daniel Slakter, som driver restauranten Varemottaket, som han har åpnet som en forlengelse av Annis pølsemakeri i Oslobukta, slakteri- og delikatessebutikken. Anni driver butikken Anni's på Ringebu, og Daniel driver to butikker i Oslo, med Annis i Mathallen, i tillegg til den i Bjørvika.

Daniel er butikkslakter, som betyr at han foredler kjøtt, etter at det kommer i butikk.

Både Daniel og Birger har god innsikt i forbrukertrender og etterspørsel. Hva er egentlig kjøttkvalitet? Og betyr det noe at kua blir okse når vi snakker om kjøtt? Og hva vil egentlig vi forbrukere ha? Dette er en prat til å bli sulten av.

Hør episoden her:

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere. 

Ny episode publiseres hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Her finner du flere episoder av Genopodden