1. juni ble det innført lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 23.59, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Genopodden: Kalv og kalvestell

Lesetid: ca 1 min

Ny episode av Genopodden er nå ute. Dagens tema er kalv og kavlestell. Her er det tips til både den uerfarne og mer erfarne.

Bilde fra studio under innspilling av Genopodden. F.v. Mari Bjørke, Simon Tobias Kvasnes Reisvaag, Knut Ingolf Dragset og Rasmus Lang-Ree.
Bilde fra studio. F.v. Mari Bjørke, Simon Tobias Kvasnes Reisvaag, Knut Ingolf Dragset og Rasmus Lang-Ree.

Veterinærene Simon Tobias Kvasnes Reisvaag og Knut Ingolf Dragset i Geno øser av sin kunnskap og erfaring når de er gjester i studio hos programlederne Rasmus Lang Ree og Mari Bjørke.

Det er ingenting du får bedre timebetalt for enn å gi nok råmelk til kalven tidlig nok, forteller de. Forskning viser at dette kan ha mye å si for den senere melkeproduksjonsevnen til kukalvene. De minner oss også om at kalven skal ha tilgang på melk, vann, grovfôr og kraftfôr hele tiden. Alt må være ferskt, og det beste, fineste og mest bladrike graset skal kalvene ha.

 

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Mari Bjørke (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere.

Ny episode publiseres den første onsdagen hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Hver episode legges også ut på denne siden