Fra 1. juni er det lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 24.00, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Genopodden: Gjødsel og gjødsling

Lesetid: ca 1 min

Årets andre episode av Genopodden er på plass! Temaet er gjødsel og gjødsling, som er et veldig aktuelt tema om dagen.

Bilde fra studio. f.v. Ole Paulsen,  Oda Christensen, Oddbjørn Kval Engstad og Rasmus Lang-Ree.
Fra studio. f.v. Ole Paulsen, Oda Christensen, Oddbjørn Kval Engstad og Rasmus Lang-Ree. Foto: Geno

Gjester denne gangen er Oddbjørn Kval-Engstad, grovfôrrådgiver i Norsk Landbruksrådgivning. Oddbjørn er nok kjent for mange fra Buskap-spaltene. Han er en virkelig nestor innen rådgiving på grasdyrking, høsting og konservering. Den andre gjesten er Ole Paulsen som er mjølkeprodusent i Stange. I julenummeret av Buskap presenterte han Toppdrift Vettenødegården med sin løsning for god driftsledelse. 

Dagens situasjon og prognoser

Sammen deler de av sin gode kompetanse innenfor gjødsel og gjødsling, i disse tider hvor prisene på gjødsel har gått kraftig oppover. For med en prisvekst på 60 til 100 prosent er det mange som spør seg om gjødsla nå er så dyr at vi må knipe på mengden. Men er det så lurt?

Her har Oddbjørn og Ole gode vurderinger og forslag til løsninger.

I tillegg har vi tatt en prat med kundeansvarlig i Yara Norge, Håvard Bjørgen, for å høre hva hans tanker er rundt dagens situasjon og kommende prognoser.

Hva er årsaken til dagens situasjon? Og hva kan vi forvente fremover? Er det endring i prismarkedet og forespørsel?

Hør episoden her:

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere.

Ny episode publiseres den første onsdagen hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Hver episode av Genopodden legges også ut på denne siden