Genopodden: Genteknologi – hva skjer?

Lesetid: ca 1 min

Det er mye spennende som skjer rundt genteknologi for tiden. Og nettopp det handler denne episoden av Genopodden om.

Bilde av Sigrid Bratlie, Oda christensen og Rasmus Lang-Ree rundt ett bord i studio
I studio f.v.: Sigrid Bratlie, Oda Christensen og Rasmus Lang-Ree

Hvor står forskningen? Hva skjer med reguleringen? Har det skjedd noe spesielt for storfe? Og hva skal landbruket mene? 

Gjesten vår er Sigrid Bratlie, som flere nok kjenner fra den aller første episoden Genopodden. Sigrid omtales som en av de mest kunnskapsrike personene vi har om bio- og genteknologi. Hun er flittig brukt som kommentator i media og foredragsholder. Molekylærbiolog, og nå spesialrådgiver om bioteknologi for Kreftforeningen og NCE Heidner Biocluster. 

Denne gangen har vår utegående reporter Turi Nordengen ikke reist langt. Kristin Malonæs er administrerende direktør i Geno, og sitter bare et par kontorplasser bak Turi i kontorlokalene i Hamar. Turi har spurt Kristin om Geno og genteknologi. Hvordan ser Geno på mulighetene og begrensingene Geno som en avlsorganisasjon som har handel i det internasjonale markedet i regelverket rundt genteknologi. 

Du kan høre episoden her: 

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere. 

Ny episode publiseres den første onsdagen hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Hver episode av Genopodden legges også ut på denne siden