Genopodden: Framtidas jur hos NRF

Lesetid: ca 1 min

I denne episoden av Genopodden skal vi snakke om framtidens jur hos NRF, sammen med dagens gjester Håvard Melbo Tajet og Hanna Retzius Storlien.

Bilde fra studio av  Håvard Melbo Tajet, Rasmus Lang-Ree, Oda Christensen og Hanna Retzius Storlien.
F.v.: Håvard Melbo Tajet, Rasmus Lang-Ree, Oda Christensen og Hanna Retzius Storlien.

Gjestene i denne 25. episoden av Genopodden er to av Genos egne genetikere. Håvard Melbo Tajet som er leder for FUI (forskning, utvikling og implementering) i Geno og Hanna Retzius Storlien som er avlsforsker og som også driver melkeproduksjon på hjemgården.

Noen av temaene som diskuteres er jurkvalitet og utforming, hvordan data er viktig inn i arbeidet med avlsegenskapene og hvordan du som produsent aktivt kan bruke avlsplanen for å fremme egenskaper i besetningen.

Vår utegående reporter Turi Nordengen har denne gangen fått en vikar; Oda Christensen. Hun tok turen til en av sine naboer i Eidsvoll, og fikk noen minutters prat med melkeprodusent Bjørn Egil Baadshaug. Han har drevet gården Baadshaug i 35 år, og Oda lurte på hva slags tanker han gjør seg rundt jur og jurekstriør. 

Du kan høre episoden her: 

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere. 

Ny episode publiseres den første onsdagen hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Hver episode av Genopodden legges også ut på denne siden