1. juni ble det innført lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 23.59, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Genopodden: Fra en GS-test til eliteokse

Det finnes knapt en stoltere NRF-produsent enn den som er oppdretter av en eliteokse. Hør om hvordan Geno velger ut okse-og kvigekalvene som kjøpes inn. Møt også Tommy Skretting fra Varhaug som har levert intet mindre enn to av de gjeldende eliteoksene.

Programlederne og to gjester sitter rundt et bord med mikrofoner. Et vindu ut mot fjøset i bakgrunnen.
Hør om hvordan Geno velger ut okse- og kvigekalver. Fra venstre: Oda Christensen, Hans Storlien, Hallstein Holen og Rasmus Lang-Ree.

Det er stort for de fleste bønder å få kunne bidra til en av de 50 eliteoksene som årlig jobber på Store Ree, og som bidrar videre til norsk og internasjonal melkeproduksjon. Men hvordan blir disse oksene plukket ut?

Hvordan komme gjennom nåløyet?

Denne gangen har programlederne Rasmus Lang-Ree og Oda Christensen tatt turen til kalveisolatet på Sletten, og har invitert med seg to gode kollegaer i studiet på pauserommet i fjøset. Hallstein Holen er Stasjonsveterinær på Øyer testingstasjon og Hans Storlien er leder for Marked Norge. Sammen vet de det meste om hvordan Geno velger ut kalvene, både okse- og kvigekalvene fra det ganske land.

To eliteokser på samme tid

I tillegg har Oda tatt en prat med produsent Tommy Skretting fra Varhaug, som har levert intet mindre enn to eliteokser nå. Både 12322 NR Elgane-P-ET og 12323 NR Vestre-P kommer fra Skretting Ku DA. Dette måtte vi høre litt mer om.

Hør episoden her:

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere. 

Ny episode publiseres hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Her finner du flere episoder av Genopodden