Genopodden: Forberedelser til kalving

Lesetid: ca 1 min

Ny episode av Genopodden er nå ute! Dagens tema er hva som skal forberedes til kalving.

Bilde av folk rundt et bord i podcaststudio
Bilde fra studio. f.v. Håkon Marius Kvæken, Oda Christensen, Solvei Cottis Hoff og Rasmus Lang-Ree. Foto: Geno

Dagens gjester i Genopodden er ammekuprodusent Håkon Marius Kvæken og Solvei Cottis Hoff, som i tillegg til å være avlskonsulent i Tyr også er melkeprodusent.

Ammekuprodusent Håkon Marius Kvæken forteller om sine erfaringer rundt forberedelser og tilrettelegging i forbindelse med kalving. Sammen med avlskonsulent Solveig Cottis Hoff gir Kvæken oss noen gode tips til kalvingssesong.

I årets første pod går vi igjennom alt fra kuas adferd, foring av kalven, mosjon, kalvebinger og HMS i fjøset.  De to erfarne produsentene deler sin beste råd. Og avlsforsker Solvei Cottis Hoff forteller også om avlsarbeidet Tyr gjør med fokus på avlsegenskap rundt kalving. I tillegg har hun en nyhet om oksekatalogen. 

Vi får også høre litt fra den nye lederen for Avl og FoU i TYR, Siri Furre, som forteller om hvor viktig det er å melde inn vekt på kalven og rapport fra selve kalvingen, slik at det kan tas med videre inn i avls- og genetikkarbeidet.

Hør episoden her:

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere.

Ny episode publiseres den første onsdagen hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Hver episode av Genopodden legges også ut på denne siden