Genopodden: Dyrevelferdsprogrammet så langt

Lesetid: ca 1 min

I dagens episode av Genopodden har vi besøk av spesialveterinær Åse Margrethe Sogstad fra Animalia, som skal snakke om dyrvelferdsprogrammet.

Bilde av  Rasmus Lang-Ree, Oda Christensen og Åse Margrethe Songstad som sitter i studio.
F.v.: Rasmus Lang-Ree, Oda Christensen og Åse Margrethe Songstad.

Dyrevelferdsprogrammet (DVP) for storfe inkluderer alle storfeprodusenter med mer enn 10 storfe. Det omfatter ca. 99 prosent av alle storfe og om lag 93 prosent av alle besetninger. Innrulleringen av besetninger i programmet startet 1. januar 2022. Innen 1. mai 2023 skal alle besetninger med mer enn 10 storfe være innrullert i programmet. Så langt er over halvparten av besetningene registrert inn og i gang.

Her kan du lese mer om DVP for storfe

Rasmus Lang-Ree og Oda Christensen, som er programledere for Genopodden, har i denne episoden fått besøk av spesialveterinær Åse Margrethe Sogstad fra Animalia. Hun forteller om hvilke fordeler programmet har for både produsenter, veterinærer og selvsagt; dyra.

De snakker også om hva dette programmet vil kunne bety for næringen. For det er nettopp en samlet næring som står bak. Hvilke utfordringer ser man, og hvilke tilbakemeldinger har kommet så langt.

Hva er de forskjellige indikatorene som gjennomgås ved besøket av veterinæren, og hvilke krav setter programmet til veterinæren? 

Hør episoden her:

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere. 

Ny episode publiseres den første onsdagen hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Hver episode av Genopodden legges også ut på denne siden