Genopodden: Avlsplanen som verktøy for å bedre besetningen

I denne episoden av Geno sin podcast kan du høre hvordan du kan benytte Geno avlsplan for å sørge for de beste valgene for din besetning.

Programledere og gjester sitter rundt et bord med mikrofoner i studio.
I denne episoden får du høre om hvordan du kan utnytte mulighetene i Geno avlsplan. Fra venstre: Oda Christensen, Rasmus Lang-Ree, Anne Guro Larsgard og Hanna Retzius Storlien.

Jeg vil lære meg hvordan jeg bedre kan bruke Geno avlsplan, slik at jeg kan bedre min besetning, sa produsent Anders Sæleset fra Nordheimsund, da han tok kontakt med Genopodden. Han er ikke alene om ønsket om å lære hvordan man bedre kan benytte avlsplanen for å sørge for de beste valgene for sin besetning. Genopodden tok derfor selvsagt den gode oppfordringen. 

Hans Storlien fra Geno reiste til Nordheimsund og tok en prat med Anders Sæleset. I podcaststudioet på Hamar har Rasmus og Oda fått besøk av kollegaene Anne Guro Larsgard og Hanna Retzius Storlien. Anne Guro og Hanna er begge avlsforskere og har full kontroll på alle avlsplanens fordeler.  

Geno avlsplan er et webbasert verktøy for å lage avlsplan i melkekubesetninger. Verktøyet dekker behovet både til den som på en enkel måte vil lage sin egen standard avlsplan, og for den som i større grad vil påvirke valgene selv. Dette er en episode som bokstavelig talt er verdt å høre på. 

Hør episoden her:

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere. 

Ny episode publiseres hver måned, og er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Her finner du flere episoder av Genopodden

Hør episoden her: