Genopodden: Avlsmål for fremtiden

Lesetid: ca 1 min

I årets første podcast-episode har vi fått avlssjefen i Geno på besøk i studio. Håvard Tajet forklarer hva som er fokuset i avlsmålet for NRF framover. I tillegg får du høre produsent Jon Einar Hulleberg sine tanker.

Bilde fra studio under innspilling av Genopodden. F.v. Håvard Tajet, Oda Christensen og Rasmus Lang-Ree.
Håvard Tajet er leder for forskning, utvikling og implementering i Geno og er i studio for å fortelle om hvilke egenskaper det legges størst vekt på i avlsmålet framover. F.v. Håvard Tajet, Oda Christensen og Rasmus Lang-Ree.

Hva er det som vektlegges mer, og hva vektlegges mindre? Er det slik at "kombikua" er historie? Dette er noe av det du får svar på i denne episoden av Genopodden.

I hvilken retning skal vi gå?

Avlssjef Tajet forteller litt om hvilke krav produsentene har til avlsmålene, og hva er det resten av samfunnet ser på? Er det forskjell på hva produsentene her i Norge har behov for, og hvilke retninger det internasjonale markedet går?

Tanker om egenskaper i avlsmålet

I tillegg har programleder Oda Christensen tatt en prat med produsent Jon Einar Hulleberg fra Nes på Hedemarken.

Jon Einar deler sine tanker om hvilke egenskaper som er viktigst å legge vekt på i avlsmålet framover, og har noen spørsmål til Genos avlssjef.

Hør episoden her:

Om Genopodden

Genopodden er Genos egen podcast om ku og kalv, avl, fruktbarhet, genetikk og mye av det Geno SA driver med. Rasmus Lang Ree (redaktør i Buskap) og Oda Christensen (kommunikasjonssjef i Geno) er programledere. 

Episodene er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, Soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Hver episode av Genopodden legges også ut på denne siden.