Samarbeid med inseminør om ferieavløsning

Lesetid: ca 1 min

Et godt samarbeid mellom eierinseminører og semintekniker/veterinær er viktig. Ta kontakt med inseminerende personell i god tid dersom du trenger hjelp til inseminering i ferien.

Ku på beite hos Hanna Storlien i Brumunddal. Foto: Eva Husaas.

Vi i Geno opplever stadig hvor fruktbart det er med et godt samarbeid mellom eierinseminører og veterinærer/seminteknikere. Og et godt samarbeid blir jo bare enda bedre når hverdagen planlegges.  

Planlegg ferieavvikling i god tid

Storfeprodusenter trenger også helt klart avbrekk og ferie, og det er utrolig viktig å ha noe å se fram til! Da er det positivt for alle parter at ferieavvikling planlegges i god tid.

Derfor er forhold rundt ferieavløsning tatt med som et eget punkt i ny hovedavtale mellom DNV og Geno (desember 2021): «Ferieavløsning skal avtales tidligst mulig, og minimum en måned før.» Dette er aktuelt hvis man vet at man skal ha fri og kan planlegge i god tid. Andre avtaler må selvfølgelig kunne gjøres på kortere varsel ved sykdom og akutte behov for hjelp/avløsning.  

Ta kontakt med inseminerende personell

Geno oppfordrer deg som eierinseminør til å ta kontakt med inseminerende personell i god tid dersom du vet når du trenger hjelp til inseminering i ferien.

God kommunikasjon og samarbeid vil bidra til å få kalv i kua også i ferien! 

På "Min side" kan du søke opp inseminør i ditt område og finne telefonnummer.

Tilbake til For eierinseminører.