1. juni ble det innført lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 24.00, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

24. Genteknologi – hva skjer?

Lesetid: ca 1 min

Det er mye spennende som skjer rundt genteknologi for tiden. I denne episoden får vi besøk av Sigrid Bratlie, som skal snakke om dette.

Bilde av Sigrid Bratlie, Oda Christensen og Rasmus Lang-Ree rundt ett bord i studio
I studio f.v.: Sigrid Bratlie, Oda Christensen og Rasmus Lang-Ree

Hvor står forskningen? Hva skjer med reguleringen? Har det skjedd noe spesielt for storfe? Og hva skal landbruket mene?Gjesten vår er Sigrid Bratlie, som flere nok kjenner fra den aller første episoden Genopodden. Sigrid omtales som en av de mest kunnskapsrike personene vi har om - og genteknologi. Hun er flittig brukt som kommentator i media og foredragsholder. Molekylærbiolog, og nå spesialrådgiver om bioteknologi for Kreftforeningen og NCE Heidner Biocluster

Denne gangen har vår utegående reporter Turi Nordengen ikke reist langt. Kristin Malonæs er administrerende direktør i Geno, og sitter bare et par kontorplasser bak Turi i kontorlokalene i Hamar. Turi har spurt Kristin om Geno og genteknologi. Hvordan ser Geno på mulighetene og begrensingene Geno som en avlsorganisasjon som har handel i det internasjonale markedet i regelverket rundt genteknologi.

Hør episoden her eller via Spotify, iTunes eller alle andre steder du finner podcasttjenester, eller du kan høre episoden her: