1. juni ble det innført lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 23.59, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

21. Kvinnelige melkeprodusenter

Lesetid: ca 0 min

I anledningen kvinnedagen 8. mars kommer denne episoden av Genopodden på en tirsdag. Med oss i studio har vi Ingvild Haugom Amundgård og Anne Margrethe S. Stormo.

Bilde av Ingvild Haugom Amundgård, Oda Christensen, Anne Margrethe S. Stormo og Rasmus Lang-Ree i podcaststudioet.
Bilde fra studio, f.v: Ingvild Haugom Amundgård, Oda Christensen, Anne Margrethe S. Stormo og Rasmus Lang-Ree. Foto: Geno

Dagens tema er hvordan det er å være kvinnelig melkeprodusent, og om det er noen forskjell.

I denne episoden har vi tatt en prat med Anne Margrethe Solheim Stormo, som er nestleder i styret i Geno, og er veterinær, i tillegg driver hun gård sammen med mannen sin. Den andre gjesten i studio er Ingvild Haugom Amundgård, som har tatt over familiegården Nordre Sætrom på Dovre.

I landbruket generelt, og da også i norsk melkeproduksjon er fortsatt veldig mannsdominert, og vi snakker litt om hvorfor det er slik, hva som kan få flere kvinner til å bli melkebønder og hva det kan bety for hele næringa.

I tillegg tar vi en tur til Mysen, hvor vi snakker med søstrene Silje og Synne, som har tatt over familiegården og startet opp igjen melkeproduksjonen etter åtte år uten.

Hør episoden her: