Fra 1. juni er det lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 24.00, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Tilgjengelighet av RedX - kjønnsseparert sæd

Lesetid: ca 1 min

Vi har hatt gående et prosjekt denne våren for å ytterligere bedre kvaliteten på den kjønnsseparerte sæden. Det har gitt vellykket resultat, men dette har gått ut over produksjonen av REDX. Tilgjengeligheten er derfor noe redusert i en periode nå.

Vi forbedrer hele tiden prosesser i produksjonen av REDX kjønnsseparert sæd, og vi har vært så heldige å få med oss Intelligen, de som eier teknologien, til å bidra sammen med oss i dette viktige prosjektet.

Gode resultater

Prosjektet har vært svært vellykket og vi ser allerede nå at de justeringer som er gjort har gitt bedre kvalitet på den kjønnsseparerte sæden. Dette resulterer i et enda bedre produkt ut til kunden.

Medført stopp i produksjonen

Prosjektet har medført at vi i en periode ikke har produsert REDX, og det har tatt tid å komme opp i full produksjon igjen. Derfor vil dere oppleve at tilgjengeligheten er dårligere i en periode nå. Vi er i full gang igjen med produksjonen, og håper at vi i løpet av sommeren vil være mer tilgjengelig enn vi er akkurat nå. Dette vil oppleves blant annet via Geno Avlsplan som vil ha færre okser oppført som REDX og det vil være færre okser i omløp ute i beholderne.

Okser som er tilgjengelige med REDX nå

De oksene vi har tilgjengelig akkurat nå er : 12123 Lo-P, 12131 Dolmseth-P, 12145 Reinbjor-P, 12146 Hamrabuen-P og 12163 Fossesholm-P-ET.

12134 Bevrevoll, 12136 Hauen-PP og 12122 Nylenne ligger det også inne bestilling på. Det vil bli sendt ut sæd av oksene så fort dosene er produsert og har vært gjennom pålagt 30 dagers karantene.

Større utvalg kjønnsseparert sæd av Viking rød

Pga manglende tilgjengelighet på REDX av NRF har vi importert mer kjønnsseparert sæd av Viking Rød okser. Følgende okser er tilgjengelig med kjønnsseparert sæd: 24037 VR Vimo, 24047 VR Ung, 24050 VR Fuzzy P og 24052 VR Hessu P. Disse oksene vil vi også etter hvert bli distribuert ut på sædrutene slik at utvalget av kjønnsseparert sæd blir større.

Tilbake til Nytt for veterinærer og seminteknikere.