Fra 1. juni er det lik frist for alle bestillinger i forkant av sædrutene. Fristen er søndagen kl. 24.00, én uke før sædruta starter opp fra depotene. Les mer

Rabatt på REDX til og med 11. september

Lesetid: ca 1 min

Det er fortsatt mulig å sikre seg kampanjerabatt på REDX (kjønnsseparert NRF-sæd) til og med 11. september.

Bilde av en flokk med kviger i en blomstereng.
Ved å benytte REDX nå, kan du skaffe deg kvalitetskyr for produksjon av sommermelk i fremtiden. Foto: Eva Husaas

Ved å benytte REDX nå, kan du skaffe deg kvalitetskyr for produksjon av sommermelk i fremtiden. Vi har fortsatt 70 kr rabatt på REDX til og med 11. september. Bestillinger gjort fram til og med 11.september med utlevering i etterkant av dette får også kamapanjerabatt.

En kvigekalv fra godkua eller kviga som man har stor tro på, gir et verdifullt bidrag til ei skikkelig godku om noen år. Benytter man REDX, har man om lag 90 prosent sjanse for å få en kvigekalv.

Hvis kvigekalven blir født på ett tidspunkt som i neste omgang kan bidra til mer sommermelk, er det i tillegg mulig å sikre seg tillegg for sommermelk.

Hvorfor sommermelk?

Det er ofte mangel på melk om sommeren, og TINE premierer derfor de som leverer melk i denne perioden. På landsbasis er melkeleveransen mye lavere i august og september enn i vintermånedene. I noen områder er sommerleveransene bare halvparten av vinterleveransene.

Den sterke variasjonen i leveranser betyr at en må ha en betydelig overkapasitet i hele verdikjeden. Tine premierer derfor produksjon av sommermelk.

Sjekk tilgjengeligheten av REDX

Benytt deg av funksjonen «Innhold i beholder» på geno.no og få oversikt over tilgjengeligheten av REDX hos inseminøren.

    1. Logg deg inn på «Min side»

    2. Gå inn på menyvalget «Innhold i beholder»

    3. Søk opp aktuell inseminør

    4. Se oversikt over okser og antall doser av de ulike sædtypene inseminøren har i beholderen

På denne måten kan du se hvilke okser som er tilgjengelige og huke av for det i Geno avlsplan. Da får du opp de beste kombinasjonene med REDX elite som inseminøren har tilgjengelig i beholderen. Er det spesielle ønsker, oppfordres det til å melde fra om dette slik at aktuell okse kan settes ned i beholderen til inseminøren.

For å få enda bedre utvalg kan du bestille REDX av de oksene du ønsker i nettbutikken. Her vil det også være mulig å bestille fra okser som på grunn av lite sædlager kun er tilgjengelig via netthandel.

Se tilgjengelige REDX-okser her