Nytt kurs i Storfeskolen!

Lesetid: ca 1 min

Et nytt kurs er nå tilgjengelig i Genos digitale Storfeskole. Temaet er "Fôring og fruktbarhet" og vil blant annet gi innblikk i fôrsammensetningens påvirkning på kuas fruktbarhet.

I tillegg til fysiske møter og kurs, har Geno et tilbud om digitale kurs du kan ta akkurat når det passer deg. Storfeskolen er nå tilgjengelig for alle!

Mange produsenter har bidratt med innspill til formatet vi har valgt - korte foredrag, rikt illustrert, lite tekst, videosnutter fra fjøset, skikkelige forklaringer og praktisk nyttbar kunnskap. Storfeskolen skal gi lett tilgjengelig fagoppdatering for enkeltprodusenter og kan være utgangspunkt for samtaler i studieringer.

Kurs om fôring og fruktbarhet

Kursene «Brunstkontroll og brunstatferd» og «Dette påvirker fruktbarheten. Se mulighetene!» har vært tilgjengelige en tid, og nå er et nytt kurs klart: «Foring og fruktbarhet».

Fôring har stor betydning for fruktbarhet, og dette kurset vil gi et innblikk i hvordan en del ulike faktorer virker på kua og hva som er viktig å ta hensyn til i fôrsammensetning. I tillegg forteller vi litt om metan- og fôreffektivitetsprosjektet i Geno og hvordan dette kan ha betydning for både avl og økonomi framover.

Diplomutdeling på Store Ree

4 kursbevis kvalifiserer for tittelen CandKu og en invitasjon til diplomutdeling med middag og omvisning på Store Ree! Tidspunkt bestemmes når vi har et godt antall kandidater. Vi gleder oss til det!

Les mer om Storfeskolen og hvordan du kan delta på kurs her

Er dette noe for deg?

Lurer du på om dette er noe for deg og gjerne vil ha en smakebit før du handler? Se videoen nedenfor.

Storfeskolen digitalt - hva er det og hvordan fungerer det?

 

Om Storfeskolen

Storfeskolen er et digitalt utdanningstilbud innen fruktbarhet og avl, som primært er rettet mot deg som er melkeprodusent, avløser eller landbruksvikar, og for skoleelever med interesse for melkeproduksjon.

Selv om kursene er spesielt rettet mot melkeproduksjon, er mye felles og vil være nyttig for deg som driver med ammeku også.

Kursene vi nå har tilgjengelige er:

Flere kurs blir tilgjengelige etter hvert som de blir klare.