Nytt digitalt storfeskolekurs om fruktbarhet

Lesetid: ca 1 min

Nå er det mulig å ta kurset «Dette påvirker fruktbarheten. Se mulighetene!» i Genos digitale Storfeskole.

Storfeskolen har vært et kurstilbud innen fruktbarhet i mange år. Fruktbarheten er viktig, og speiler ofte dyras trivsel, og det er et faglig spennende tema å dykke ned i. Forbedres fruktbarheten i en besetning, følger gjerne positive effekter på helse eller produksjon med.

Vi jobber med å gjøre hele Storfeskolen digital slik at du kan ta kurs akkurat når det passer deg. I prosessen med å gjøre Storfeskolen ny, har vi spurt produsenter hvordan de ønsket fagstoffet presentert. Vi fikk en temmelig entydig tilbakemelding: Korte foredrag, bilder og filmsnutter som illustrerer praktiske forhold, lite tekst, informasjon som er direkte nyttig i fjøshverdagen.

Nytt kurs om fruktbarhet

«Brunstkontroll og brunstatferd» ble ferdig i vinter, og nå er et nytt kurs klart: «Dette påvirker fruktbarheten. Se mulighetene!» Her tar vi opp og forklarer tema som dårlige brunster, forsinka igangsetting av syklus etter fødsel, hvorfor kua ikke tar seg selv om alt ser greit ut - og hvordan ulike helse- og miljøfaktorer påvirker kua og fruktbarheten. I tillegg får du høre litt om oksefruktbarhet og litt annet krydder.

Foreløpig selger vi kursene til introduksjonspris – 800 kr for medlemmer, 1000 kr for ikke-medlemmer.

Les mer om Storfeskolen og hvordan delta på kurs her

Flere kurs i løpet av 2022

I løpet av året lover vi å ha enda flere kurs klare! Og samler du fire kursbevis, inviterer Geno til middag med utdeling av diplom og Cand.KU-tittel, og i tillegg blir det omvisning på Store Ree!

Lurer du på om dette kan være noe for deg og gjerne vil ha en liten smakebit av et kurs før du handler? Se videoen nedenfor.

Storfeskolen digitalt - hva er det og hvordan fungerer det?

 

Om Storfeskolen

Storfeskolen er et digitalt utdanningstilbud innen fruktbarhet og avl, som primært er rettet mot deg som er melkeprodusent, avløser eller landbruksvikar, og for skoleelever med interesse for melkeproduksjon. Selv om kursene er spesielt rettet mot melkeproduksjon, er mye felles og vil være nyttig for deg som driver med ammeku også.

De første kursene vi har tilgjengelig er «Brunstkontroll og brunstadferd» og «Dette påvirker fruktbarheten. Se mulighetene!». Flere kurs blir tilgjengelige i løpet av 2022.