Gå til Tekst
Gå til Tekst
Andre aktuelle saker desember 2019

Andre aktuelle saker desember 2019

Andre aktuelle saker i desember er to storfeskolekurs i februar, markedsuker i 2020 og endring av produsentnummer i mange områder over nyttår.

Storfeskolekurs februar

To storfeskolekurs skal holdes i februar: 

 

Storfeskolen modul 3 – Fôring og fruktbarhet

Dato: 4.-5. februar 2020

Sted: Øksnevad VGS, 4352 Kleppe

Påmeldingsfrist: 13. januar

 

Noen av temaene for denne modulen er hvordan fôring påvirker fruktbarheten, holdvurdering, protein/urea, vitaminer og mineraler med mer.

 

Les mer om modul 3 her 

 

Storfeskolen modul 1 – Brunst og brunstkontroll

Dato: 11.-12. februar 2020

Sted: Voss VGS, 5710 Skulestadmo

Påmeldingsfrist: 20. januar

 

Noen av temaene for denne modulen er hormonsyklus, brunsttegn og adferd, hjelpemidler, brunstkontroll, inseminasjonstidspunkt med mer.

 

Les mer om modul 1 her

Markedsuker 2020

Geno gjennomfører markedsuker i de ulike områdene. Planen for 2020 er klar og det er sterkt ønskelig at produsentlagene planlegger geno-aktiviteter innenfor disse ukene. Dette er effektivt med tanke på å nå flest mulig og det er kostnadsbesparende. Samarbeid gjerne med naboprodusentlaget når dere planlegger aktiviteter.

 

Markedsuker 2020: 

  • Sør: uke 5
  • Vest: uke 7
  • Nord: uke 13
  • Midt: uke 45
  • Øst: uke 47

Sammenslåing av fylker og kommuner fra nyttår

På grunn av sammenslåinger får en del endret produsentnummer etter nyttår. Dette gjør at Geno Avlsplan kan oppleves ustabil i perioden 1. til 9. januar.

 

Avlsplan er avhengig av data fra flere tilbyderer, og hver tilbyder konverterer produsentnumre til forskjellige tider i denne perioden. Ustabilitet vil derfor kunne oppleves. En kort periode 8-9. januar vil også muligheten til å endre data være avslått for å sikre at data ikke går tapt.

 

Vi anbefaler derfor at man skriver ut avlsplan før 1. januar hvis man har behov for den i denne perioden. 

Faktura fra Geno og nye produsentnummer

På bakgrunn av dette har Geno innført nye unike kundenummer for fakturering for alle sine kunder. Ved å gå over til nye kundenummer blir det derfor mindre problemer med fakturering ved endring av produsentnummer i fremtiden.

 

Geno har alleredeforetatt fakturering på de nye kundenummerne, og dette har fungert fint og skal ikke være merkbart for kunde.

 

Vi anbefaler likevel å se over e-faktura- og avtalegiroavtalene med Geno.


Til toppen