Gå til Tekst
Gå til Tekst
En krevende periode

En krevende periode

Det er toppsesong på inseminasjon og distribusjon av eliteokser er igjen inne i en krevende periode. Vi skulle gjerne hatt større volum på enkeltokser, men fram til nå har vi levert noenlunde etter planen. Her kommer en statusoppdatering på oksene.

Det er to okser som nå har tomme lager. Dette gjelder 11865 Rudland som er slaktet og 11875 Kopen som ikke har produsert godkjent sæd på lengre tid. Andre okser som produserer lite og som kan få begrensede mengder ut er 11845 Hornemann (er nylig slaktet), 11856 Flittie (produserer for tiden ikke godkjent sæd) og 11871 Engtove.

Utfordringer i nytt system

Årsaken til små volum er utfordringene vi har hatt med å få oksene inn i nytt system i det nye eliteoksefjøset. Noen okser fikk i overgangen problemer med bein, mens andre har hatt problemer med å produsere godkjent sæd. Dette har nå bedret seg betydelig, men har påvirket tilgangen på elitesæd.

Kjønnsseparert sæd

Det er tidligere informert om at Geno har investert i utstyr for å kjønnsseparere sæd selv. Derfor sender vi ikke sæd av nye okser over til Cogent lenger. Vi har nå følgende okser tilgjengelige med kjønnsseparert sæd:

 

11308 Hofstad

11685 Letnes

11759 Kvalbein

11785 Brakstad

11789 Maele

11863 Hammeren

 

Det vil i tillegg komme inn kjønnsseparert sæd av 24018 VR Filur.

 

I oksekatalogen.geno.no under menypunktet "Kjønnsseparert sæd" kan du til enhver tid følge med på hvilke okser som har kjønnsseparert sæd tilgjengelig.

 

 

Tilbake til Nytt for veterinærer og seminteknikere.

 


Til toppen