Gå til Tekst
Gå til Tekst
Vandreutstilling i Rissa og Leksvik produsentlag

Vandreutstilling i Rissa og Leksvik produsentlag

19.november hadde Rissa og Leksvik produsentlag to dagers vandreutstilling med fagkveld og premieutdeling i Skaugdal Grendahus.

Det var god oppslutning rundt vandreutstillingen. 19 bruk deltok og til sammen om lag 50 kyr ble bedømt. Dommerlagene besto av Jan Ole Mellby (styreleder i Geno) og Inger Lise Ingdal (styremedlem i Geno) og to av Tine sine avlsrådgivere, Hans Snerting og Mia Liljeholm. 

 

Klasseinndelinga var som følger:

  • Klasse 1: kyr som har hatt en kalv.
  • Klasse 2: Kyr som har hatt to til fire kalver.
  • Klasse 3: Kyr som har hatt fem kalver eller flere.

Det var også en egen klasse for den eldste og mest holdbare kua (kyr med fem kalver eller flere og minst mulig oppføringer på helsekortet). Denne klassen fikk navnet GULLKUA. Det ble også kåret to «misser», en fra hvert produsentlag.

 

Tittelen «Miss Rissa» gikk til ku nr 487 (klasse 2) hos Sverre Håvard Melhus. kua fikk 4,5 poeng for jur og 9 poeng for kropp og bein.

 

I Leksvik er Roger Gangstad den stolte eier av «Miss Leksvik» (klasse 2) med 4 poeng på jur og 9 poeng på kropp og bein.

 

Produsentlagene takker Geno som fikk laget de fine gullku-bannerne. Stolte eiere av disse ble Naf Samdrift (Rissa) med kua 887 (7 kalver) og poengsum 12,5 og Nils Tronstad (Leksvik) med ku 1160 Svarta (7 kalver) og poengsum 11.

 

Jan Ole Mellby holdt et bredt faglig innslag om Geno og hva som vil skje framover, blant annet med tanke på genomisk seleksjon.

 

Gullkuvinnere, f.v. Naf samdrift v/ Arild Fallin og Nils Tronstad sammen med styreleder Jan Ole Mellby. Foto: Bjørg Irene Alseth


Til toppen