Gå til Tekst
Gå til Tekst
Utfordringer og dobbeltbestillinger av GS-analyse

Utfordringer og dobbeltbestillinger av GS-analyse

Funksjonalitet er nå satt inn for å forhindre at produsent får to GS-prøvekit hvis Geno allerede har sendt inn bestilling på samme kalven (embryodonoremne). Det har også vært utfordringer med utsendinger av prøveutstyr i oktober/november.

Det har jevnlig vært et problem med dobbeltbestilling av GS-prøver på kvigekalver. Bakgrunnen for dette er at det ikke synes at en kvigekalv er interessant for Geno som embryodonoremne under bestilling for genotyping i Kukontrollen. Derfor oppstår det jevnlig dobbeltbestilling av genotyping, og feilen oppdages ofte for sent til refundering av kostnadene.

 

Det er nå lagt inn en sperre som gjør at slike bestillinger ikke går videre til Biobank eller fakturering. Det vil si at det fortsatt er mulig å bestille genotyping for kvigekalver som er interessante for Geno, men bestillingen blir stoppet slik at produsenten ikke blir fakturert og heller ikke mottar dobbelt opp med prøveutstyr.

Utfordringer med utsending av GS prøveutstyr i oktober/november

Biobank har hatt utfordringer med utsending av prøveutstyr til genotyping av hunndyr i siste del av oktober og november. Det er en krasj mellom to datafiler som har skapt problemene. Det er én fil som inneholder selve bestillingen og én fil som inneholder individene som skal genotypes.

 

Bestillingsfilen har gått inn samtidig som individfilen, slik at det har skjedd en slags overlapp. På den måten har noen bestillinger gått inn uten å ha noe individ å bli linka til, og dermed forsvant bestillingen. Derfor vil noen produsenter ha opplevd å ikke motta alle prøvene de har bestilt.

 

Utfordringen er løst og tiltak er gjort for å motvirke at noe sånt kan skje igjen.

 

Det er dessverre vanskelig for oss å finne ut hvem som er rammet av dette, derfor ønsker vi at alle som har opplevd å ikke få alle prøvene de har bestilt tar kontakt direkte med Biobank på tlf.: 62 50 99 20, eller sender e-post til Post@Biobank.no.

Mangler du GS-merketang?

Denne kan nå bestilles gratis i Genos nettbutikk


Til toppen