Gå til Tekst
Gå til Tekst
Total «makeover» for oksekatalogen på web

Total «makeover» for oksekatalogen på web

Geno sin oksekatalog på web har fått nytt utseende. Det grafiske designet er nå i samsvar med vår nye profil og løsningen er også tilrettelagt for mobiltelefoner og nettbrett.

Endringen gjelder både den norske og den engelske versjonen av oksekatalogen.

 

Lenke til den nye oksekatalogen finner du som før på forsida. Du kan også gå direkte til www.oksekatalogen.no.

Noen endringer i oppsettet

I tillegg til nytt design er oppsettet også noe endret. Du kommer nå rett inn på listevisningen av eliteoksene og kan raskt klikke deg inn og se på egenskapene til de mest aktuelle oksene. Det er fortsatt enkelt å sammenlikne oksene ved å sortere på den egenskapen du ønsker. Katalogen har også fått noen nye funksjoner.

Valg av kolonner

I den nye oksekatalogen på nett kan du selv velge hvilke egenskapskolonner du vil ha med i tabellen for den enkelte oksekategori eller rase. Ved å klikke på «Vis kolonner» velger du de egenskapene du ønsker å ha med i listevisningen. Du kan enkelt gå tilbake til det opprinnelige oppsettet ved å klikke på «Tilbakestill».

Avansert søk

Ved å gå inn på «Avansert søk» kan du søke opp okser som oppfyller de kravene du selv velger. Du kan for eksempel søke opp okser med avlsverdi innenfor det intervallet du setter. Du kan søke opp okser som har SpermVital-sæd tilgjengelig eller du kan søke okser som er gode på jur eller en annen egenskap. Det er mange muligheter i det avanserte søket som det går an å leke seg med.

Last ned bilde i full størrelse

Den som ønsker det kan nå laste ned bilder i full størrelse direkte fra oksekatalogen. Klikk på bildet av oksen eller datteren og last ned.

Tilrettelagt for mobil og nettbrett

Oksekatalogen på web er blitt responsiv. Det vil si at den automatisk tilpasser seg smarttelefoner og nettbrett slik at den blir enkel og god å bruke også på enheter med små skjermer. 

Data fra 1926

Genos oksekatalog for web ble lansert i november 2002 under overskriften «5000 okser på nett». Informasjonen om at her kan den norske storfebonden gå inn og søke etter opplysninger om okser helt tilbake til 1926, gjelder fortsatt. Vi har ingen registrerte data for internettbruken av oksekatalogen før i 2010, da vi hadde 6500 brukere. I 2014 hadde antallet økt til nærmere 20 000 brukere. Med tilpasningen til flere arbeidsflater håper vi at enda flere vil benytte den elektroniske oksekatalogen.


Til toppen