Gå til Tekst
Gå til Tekst
Storfint besøk på Dyregod-dagene 2017

Storfint besøk på Dyregod-dagene 2017

Med flott høstvær og 20 000 besøkende, var det mye liv rundt Geno sin stand under årets dyregod-dagane som ble arrangert 1.-3. september. I år var det storfint besøk av NRF-oksene 10177 Braut og kompisen 10617 Skei.

«The legend» 10177 Braut er i år på bursdagsturnè, og også på Dyregod-Dagane feiret han 15årsdagen sin. Spesielt fordi det ikke ble Kuutstilling og kalvemønstring på grunn av smittevernshensyn, var dette et velkomment innslag på årets messe.

 

Bilde av NRF-oksen 10177 Braut, vist av Amanda Koen.

«legenden» 10177 Braut var et trekkplaster til årets Dyregod-dagane. Her vises han av Amanda Koen. Foto: Kristin F. Groven.

 

Med 20 000 besøkende i det flotte høstværet fikk oksene mye oppmerksomhet i løpet av helga. Bare det å se 1200 kg okse er i seg selv imponerende, og at Braut hadde vært på «Newton» gjorde at mange unge kom for å se ham. Bursdagsfeiring fikk han også, 3 dager til ende, med show og sang av Harald Kleiva og Amanda Ulleberg Koen. Barnehagebarna hadde også tegnet og laget bursdagskort til Braut.

 

Bilde av barnehagebarna som ser på NRF-oksen 10177 Braut

Barnehagebarna syns det var stas å få se «legenden». Foto: Tove Murud

 

Fredag var det undervisning om avl på den flotte NRF kua for ungdomskoleelever fra Gjemnes og omegn.

 

Bilde av Harald Kleiva som underviser om Braut og avl på NRF.

Harald Kleiva underviser om Braut og NRF-avlen. Foto: Kristin F. Groven.

 

Også standen inni teltet var godt besøkt. Mange melkeprodusenter kom innom og slo av en prat om avl. Geno hadde også med seg et mikroskop med mulighet for å se levende sæd, noe som var en suksess blant de unge, og til tider var det kø for å få se.

 

Bilde av to jenter som ser med entusiasme gjennom mikroskopet på Geno sin stand.

Det var stor entusiasme rundt mikroskopet på Geno sin stand. Foto: Tove Murud.

 

Oksene hadde god plass i bingene til å trekke seg tilbake for en timeout i ny og ne. Her ligger 10617 Skei og slapper av i halmen. Foto: Kristin F. Groven.

 

Tusen takk til husdyrgjengen i Dyregod for flott oppstalling og hjelp med oksene, de koste seg hos dere.


Her kan du lese mer om 10177 Braut


Til toppen