Gå til Tekst
Gå til Tekst
Stoppested: Dyrsku’n i Seljord

Stoppested: Dyrsku’n i Seljord

Avlstoget til Geno har vært på tur i høst og sust av gårde fra messe til messe. Helgen 14.–16. september var stoppestedet Dyrsku'n i Seljord.

På årets Dyrsku´n var det stort sett fint vær, publikumsrekord lørdagen, kjendiser og politikere, mengder av salgsboder og ikke minst husdyr av alle slag.

Okser på stand

På standen i husdyrhallen møtte det opp mange interesserte, både bønder og andre som ville se på oksene og høre om virksomheten til Geno.

 

Geno hadde med seg Telemarksfe-oksen 42022 Nerud og NRF-oksen 11893 Flatvad. Som tidligere var det også i år demonstrasjon av sæduttak. Her fikk begge oksene prøve seg og leverte «varene» mens publikum fulgte interessert med. Besøkende på standen fikk også mulighet til å se på levende sædceller i mikroskop.

 

Bilde av NRF-oksen 11893 Flatvad som slapper av på stand

NRF-oksen 11893 Flatvad slapper av på stand. Foto: Ingunn Nævdal

Ministerbesøk på Geno-standen

Statsminister Erna Solberg åpnet årets Dyrsku´n i Seljord og delte ut priser. Sammen med den nye Mat- og landbruksministeren, Bård Hoksrud, besøkte hun Genos stand.

 

Jan Ole Mellby (styreleder, Geno), tok imot besøket og orienterte om avlsarbeidet på NRF. De fikk blant annet høre om vektleggingen av fruktbarhet og helse i avlsarbeidet og den store interessen for NRF på det internasjonale markedet. Mellby fortalte også om Geno sin satsing på bærekraft og klima som en viktig del av strategien framover.

 

Mat- og landbruksminister Bård Hoksrud og Statsminister Erna Solberg besøkte Geno sin stand. Her sammen med styreleder i Geno, Jan Ole Mellby, og administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke Ola Hedstein. Foto: Ingunn Nævdal.

Dyrsku-pris til NRF-ku fra Hvam VGS

Avlsrådgivere i Tine, Gro Knutsen og Svein Egil Skartveit, dømte NRF-kyrne. Det var stor variasjon i år og dommerne var ikke i tvil om at beste NRF-ku var 1572 Elros fra Hvam videregående skole. Far til kua er 11033 Reitan 2, og morfar er 10965 Sandstad.

 

Den beste Jersey-kua på Dyrsku'n, 1548 Gina, kom også fra Hvam videregående skole. Beste telemarksku var 703 Tara fra Ove Torland. Den fikk Dyrskubjølla og prisen for beste ungku.

 

Dommerpanelet var enstemmig om at det var NRF-kua som var «best in show» og som dermed fikk Dyrskuprisen.

 

Beste NRF-ku og vinner av Dyrskuprisen ble 1572 Elros fra Hvam VGS. Her sammen med Jan Ole Mellby (styreleder, Geno) og mønstrer Michelle Scarlett Oxnäs. Foto: Ingunn Nævdal


Til toppen