Gå til Tekst
Gå til Tekst
Samdriftenes Kontaktorgan besøkte Store Ree

Samdriftenes Kontaktorgan besøkte Store Ree

Avlsarbeidet på Norsk Rødt Fe sto i fokus da 22 deltakere fra Samdriftenes Kontaktorgan nylig tok turen til Store Ree. Besøket kom i stand i forbindelse med deres årsmøteweekend i Hamar-området.

Deltakerne fikk fagoppdatering på temaet «Avl for framtidas ku». Avlsmålet på NRF-kua framover og genomisk seleksjon var hovedinnholdet i presentasjonen.

Kunnskapsrik forsamling

Det var en aktiv og kunnskapsrik forsamling som hadde synspunkter på hva som er viktig for norsk melkeproduksjon framover. Det ble påpekt at det for samdrifter er ekstra viktig å ha dyr som er robuste og lette å håndtere, da det oftest er flere røktere inne i slike fjøs. Egenskaper som godt lynne og god motstandskraft mot sykdom ble spesielt trukket fram. Ellers var det flere som påpekte at godt jureksteriør og gode bein må få økt vekt i avlsarbidet på NRF framover.

Visning av NRF-okser

De besøkende fikk også en tur innom visningsrommet i eliteoksefjøset der gromkarene 10923 Prestangen, 11039 Skjelvan, 11060 Nymoen og 11572 Saur ble mønstret av røkterne på Store Ree. 

 

Etter besøket gikk turen til Hamar for mer faglig påfyll og årsmøtegjennomgang.

 

Les om Samdriftenes Kontaktorgan her


Til toppen