Gå til Tekst
Gå til Tekst
REDX™ – Kjønnsseparert NRF-sæd

REDX™ – Kjønnsseparert NRF-sæd

Genos egenproduserte kjønnsseparerte NRF-sæd, REDX™, er nå tilgjengelig for spesialbestilling på nett via Genos oksekatalog. 

Alle NRF-okser tilgjengelig med kjønnsseparert sæd i oksekatalogen på nett er nå kun tilgjengelig med REDX-sæd. Etterhvert blir disse også merket med et REDX-ikon (ikonet er ikke på plass i katalogen enda). 

 

Slik ser ikonet som etterhvert kommer i oksekatalogen ut. 

 

Pris per dose er ordinær sædpris + kr 300,-.

Ny teknologi

Geno var den første i verden til å signere avtale med Genus ABS om å kjøpe deres nye og patenterte teknologi, IntelliGen®, for kjønnsseparering. Genus ABS har brukt over sju år på å utvikle denne teknologien, som er mer skånsom mot sæden enn andre lignende metoder.

 

Det er 85-90 % sannsynlighet for å få kvigekalv. I amerikanske feltstudier viser denne teknologien bedre drektighetsprosent enn konkurrerende produkter, men dette har vi enda ingen tall på i Norge.

 

I desember 2017 stod et nytt laboratorium på Store Ree klart. Geno har to separeringsbord med en kapasitet på 100 doser per bord per skift. Separeringsprosessen fra uttak til ferdig dose på strå tar om lag seks timer. Daglig produksjonskapasitet er maks 400 doser per dag.

Må spesialbestilles

Vi er i oppstartfasen av produksjon for øyeblikket. Foreløpig må derfor all kjønnsseparert sæd spesialbestilles. Etterhvert som vi øker lageret av doser, vil om lag halvparten av sæddunkene rundtom i landet få påfylling av REDX™ via sædruta på samme måte som de får med ordinære doser.

 

Hvilke dunker som får påfyll av kjønnsseparert sæd på samme måte som ordinær sæd, er basert på historisk forbruk av sæd fra beholder og antall GS-analyser levert fra området.

 

Når vi går over til å distribuere REDX™ på samme måte som ordinær sæd, må fortsatt de som ikke får sæden i dunken spesialbestille sæd. Dette gjøres enten via forhåndsbestilling til inseminør, eller direkte i oksekatalogen. Når dette blir mulig faller ekspedisjonsgebyret bort, så det blir lik pris for alle. Hvis man bestiller andre spesialbestillingsprodukter i tillegg til REDX, blir det ekspedisjonsgebyr som vanlig.

 

Les mer om anbefalt bruk og hvordan teknologien fungerer her


Til toppen