Gå til Tekst
Gå til Tekst
Prisdryss på Store Ree

Prisdryss på Store Ree

Det var en tydelig stolt far som sammen med sine sønner Eivind (16) og Jonas (14) ble kalt fram for å motta Genos høyeste utmerkelse, Genos avlsstatuett og 50 000 kroner under årsmøtemiddagen på Store Ree 10. mars.

Det var de beste NRF-oksene født i 2008 som konkurrerte om avlsstatuetten for året 2014. Vinneren ble 10909 Tangvoll, født 14.04.08 på Tangvoll gård på Hegra i Stjørdal kommune.

 

Les pressemeldingen om saken her

Eksportpris og Norturas pris for beste NRF kjøttokse

I tillegg til avlsstatuetten var det også overrekkelse av Genos eksportpris for 2014 og Norturas pris for beste NRF kjøttokse. Disse gikk til Torbjørg og Ommund Braut fra Klepp på Jæren og Liv og Georg Reitan fra Skatval.

 

Det var høytid og stor stemning blant de 78 årsmøteutsendingene og inviterte gjestene under festmiddagen.

Unikt seminmuseum

Før middagen var det mønstring av NRF-okser i visningsrommet i eliteoksefjøset og omvisning på seminmuseet på stabburet. Det var få av deltakerne som hadde sett den spesielle utstillingen tidligere.

 

«Museumsdirektør» og stasjonsveterinær på Ree, Bjørn Gulbrandsen, fortalte etterpå at han kun kjenner ett tilsvarende museum i Nederland og ett i Moskva. Det gjør denne samlingen av gamle gjenstander og fotografier på Ree svært unik.

 

Omvisning på Genos seminmuseum på Store Ree 

Det var pensjonert husdyrkonsulent Odd Rise (til høyre) som tok i mot og fortalte gjestene om alt som var samlet av ting og tang på seminmuseet. Nærmest står kommunikasjonssjef Mari Bjørke, seminteknikere og styrerepresentanter Morten Fiskum og Jon Helge Sandal samt  årsmøteutsending Kari Kirkebø fra region midt. Foto: Marie S. Skaare


Til toppen