Gå til Tekst
Gå til Tekst
Positive erfaringer med traineer i Geno

Positive erfaringer med traineer i Geno

Som medlem av den regionale ordningen Trainee Innlandet er Geno, sammen med mange andre bedrifter innen ulike bransjer i regionen, del av et stort nettverk for rekruttering av ung kompetanse.

Traineeprogrammet består av tre arbeidsperioder i løpet av to år, hver på åtte måneder. I tillegg følger traineene et tverrfaglig kompetanseprogram. Muligheten til å jobbe i inntil tre ulike bedrifter gir traineene kunnskap og erfaring fra flere spennende bransjer, organisasjoner og kulturer.

Høster erfaringer og tilfører kompetanse

Mari Hage (29) fra Toten takket ja til å tilbringe en av sine tre arbeidsperioder som trainee i den nye marketing- og kommunikasjonsavdelingen Geno. Med stadig stigende etterspørsel etter NRF i utlandet er Genos eksportvirksomhet økende, og avdelingen har derfor stort internasjonalt fokus. Dette passer Mari Hage bra.

 

– Jeg søkte traineeprogrammet fordi det gir en god mulighet til å opparbeide bred arbeidserfaring fra veldig ulike virksomheter og det bidrar til å bygge et godt fundament for videre karriere og utvikling. Jeg følger et spennende modulløp som inkluderer praksis fra både offentlig og privat sektor – og på tvers av fagområder og bedriftskulturer. I Geno får jeg bruke utdannelsen min og bryne meg på varierte problemstillinger, sier Mari Hage, som har mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun skal jobbe i Geno fram til nyttår.

Samarbeidspartner for rekruttering

Geno har vært medlem av Trainee Innlandet (tidligere Vikinglauget Trainee) i to perioder. Fra 2004 til 2006 engasjerte kommunikasjonsavdelingen i Geno tre traineer. Også den gangen besto programmet av tre moduler, der traineene var åtte måneder i hver bedrift. Dermed er Mari Hage den fjerde traineen som får arbeidserfaring hos oss.

 

– Traineene bidrar med ny kompetanse og nye blikk på det vi gjør. Ikke minst er kommunikasjonsfaget i en rivende utvikling, og her er det svært nyttig at vi får brynet oss på dem som kommer med nye og konstruktive ideer i forhold til hvordan vi jobber, sier administrerende direktør Sverre Bjørnstad. Han anbefaler gjerne andre bedrifter til å melde seg inn i trainee-ordningen.

 

– Trainee Innlandet består av et bredt bedriftsnettverk og gir den enkelte bedrift muligheten til å hente kunnskap og ideer fra nyutdannede. Trainee Innlandet fungerer som en viktig samarbeidspartner for rekruttering av ung kompetanse i regionen, avslutter Sverre.

Fakta om Trainee Innlandet

Nærmere 30 bedrifter med base i Hedmark og Oppland er i dag med i Trainee Innlandet og stadig flere melder sin interesse for å bli med. Både offentlige og private virksomheter er representert. Samlet har bedriftene over 17000 ansatte i svært ulike bransjer.

 

Les mer om Trainee Innlandet her


Til toppen